Posjert egg med enkel hollandaise
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Crème Fraîche-hollandaise
-
3 dl
-
1 ssmaizena
-
3 stkeggeplommer
-
½ tshvitvinseddik
-
½ tssitronsaft
-
100 g
-
1 tssalt
Posjert egg
-
4 stkkalde egg
-
4 tssitronsaft
Til servering
-
4 stktoastskiver
-
100 gbabyspinat
Slik gjør du det
Crème Fraîche-hollandaise
-
1
Ha Crème Fraîche, maizena, eggeplomme, hvitvinseddik og sitronsaft i en gryte.
Tips
Sausen blir aller best med Crème Fraîche 35% fordi fettet gir en fyldigere smak, men ønsker du en lettere variant fungerer det med 18% og 10% også.
-
2
Varm opp over medium varme til rett under kokepunktet og pisk kontinuerlig til sausen tykner, 5-10 minutter.
-
3
Ta gryten av varmen og visp inn romtemperert smør. Smak til med salt og mer sitronsaft.
Posjert egg
-
4
Kok opp en kjele med vann. Kakk et egg over en liten sil og la noe av eggehviten dryppe fra seg.
-
5
Ha egget forsiktig over en liten skål og tilsett sitronsaft. Gjenta dette til du har så mange egg du vil servere i hver sin skål. Disse to stegene gjør så egget holder seg bedre samlet når det posjeres.
-
6
Skru ned varmen på vannet slik at det slutter å boble, det skal være rett under kokepunktet. Senk kanten på skålen med egg forsiktig ned i vannet slik at den fylles med kokevannet, før du slipper egget helt ned i gryta.
-
7
La egget ligge i ro i ca. 4 minutter. Løft egget opp med en hullsleiv og trykk forsiktig på plommen for å se om den er ferdig. Den skal være noe fast å trykke på. Legg ev. over på litt tørkepapir så egget renner av seg. Gjenta med alle eggene.
-
8
Server det posjerte egget på toppen av en toast med småbladet salat eller spinat. Topp med masse saus.
Tips
Ønsker du en mer mettende frokost, kan du servere sprøstekt bacon, kokt skinke eller dampet asparges til.