Eggs Benedict med Crème Fraîche-hollandaise

Posjert egg med enkel hollandaise

2
20
Enkel25 min
Eggs benedict er den perfekte frokostretten! Toast med spinat, posjert egg og saus smaker supergodt, og ved å lage en vri på hollandaise med Crème fraîche, er det mye enklere å servere.

Ingredienser

Antall porsjoner

Crème Fraîche-hollandaise

Posjert egg

  • 4 stk
    kalde egg
  • 4 ts
    sitronsaft

Til servering

  • 4 stk
    toastskiver
  • 100 g
    babyspinat

Slik gjør du det

Crème Fraîche-hollandaise

  1. 1

    Ha Crème Fraîche, maizena, eggeplomme, hvitvinseddik og sitronsaft i en gryte.

    Tips

    Sausen blir aller best med Crème Fraîche 35% fordi fettet gir en fyldigere smak, men ønsker du en lettere variant fungerer det med 18% og 10% også.

  2. 2

    Varm opp over medium varme til rett under kokepunktet og pisk kontinuerlig til sausen tykner, 5-10 minutter.

  3. 3

    Ta gryten av varmen og visp inn romtemperert smør. Smak til med salt og mer sitronsaft.

Posjert egg

  1. 4

    Kok opp en kjele med vann. Kakk et egg over en liten sil og la noe av eggehviten dryppe fra seg.

  2. 5

    Ha egget forsiktig over en liten skål og tilsett sitronsaft. Gjenta dette til du har så mange egg du vil servere i hver sin skål. Disse to stegene gjør så egget holder seg bedre samlet når det posjeres.

  3. 6

    Skru ned varmen på vannet slik at det slutter å boble, det skal være rett under kokepunktet. Senk kanten på skålen med egg forsiktig ned i vannet slik at den fylles med kokevannet, før du slipper egget helt ned i gryta.

  4. 7

    La egget ligge i ro i ca. 4 minutter. Løft egget opp med en hullsleiv og trykk forsiktig på plommen for å se om den er ferdig. Den skal være noe fast å trykke på. Legg ev. over på litt tørkepapir så egget renner av seg. Gjenta med alle eggene.

  5. 8

    Server det posjerte egget på toppen av en toast med småbladet salat eller spinat. Topp med masse saus.

    Tips

    Ønsker du en mer mettende frokost, kan du servere sprøstekt bacon, kokt skinke eller dampet asparges til.

Del denne oppskriften: