Arme riddere med ost og skinke
Arme riddere med ost og skinke er perfekt å servere enten til frokost, kvelds eller som lunsj. Bruk gjerne dagsgammelt brød i denne oppskriften.
Enkel•10 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk egg
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett, eller annen melk
- 1 ts salt
- 8 stykk loffskive
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 8 skive røkt skinke
- 8 skive Norvegia® Original, eller annen god ost
Til servering:
- 4 blad friseesalat
- 4 stykk cherrytomat, , delt i to
- 0.5 stykk gulrot, , revet
Slik gjør du
1
Pisk sammen egg, melk og salt.
2
Vend brødskive i røren, og la trekke i 4 minutter.
3
Stek brødskivene i smør over middels varme.
4
Ha skinke og ost over brødskivene mens de fortsatt er varme, og legg sammen to og to skiver. Server med en blandet salat.
TipsSkivene kan eventuelt gratineres i ovnen, slik at osten smelter.
TipsArme riddere kan også serveres som dessert. Bytt ut saltet i røren med sukker, og server med friske bær og lettpisket krem eller is.