Hjemmelaget rømmegrøt
Middels•30 min min
Prøv vår gode oppskrift på rømmegrøt. Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
2 dlhvetemel
-
5 dl
-
½ tssalt
Tradisjonelt tilbehør:
-
1 dlsukker
-
2 tskanel
-
8 dlrød saft
-
200 gdiverse spekemat
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.
-
2
Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.
-
3
Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server grøten med smørøye, sukker og kanel.