Risengrynsgrøt

Risgrøt

Kommentarer 49
  • Enkel
  • 40 min
Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl risgryn
4 dl vann
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts salt
2 ss TINE Meierismør
1 dl sukker
2 ss kanel

Slik gjør du det

    1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.
    2. Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Tips!

Rosiner i risengrynsgrøt er overraskende godt! Legg gjerne rosinene i litt vann i god tid før du skal lage grøten, og kok dem deretter sammen med grøten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • William

    1 år siden
    Jeg bruker å ha i melis for en bedre smak.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei William,

      Takk for at du deler din måte å lage grøten på med oss :) God matlaging vider!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei William,

      Takk for at du deler din måte å lage grøten på med oss :) God matlaging vider!

      Kommenter  (0)


  • Sebastian breivik

    1 år siden
    Den var sykt god? jeg hadde litt sukker i når den kokte??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Fantastisk å høre at du ble fornøyd :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    2 år siden
    Jeg syns faktisk vanlig ris (jeg bruker basmati) smaker MYE bedre enn risgryn! Har fått servert risgrøt kokt på risgryn hele livet, men etter jeg flyttet til USA ble jeg "tvunget" til å prøve å lage med vanlig ris. Og det er jeg kjempe glad for at jeg måtte gjøre, siden det ble jo bare SÅ mye bedre! Tar en del lenger tid å koke, men er verdt det! :)

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Charlotte, Så hyggelig at du deler din måte å lage grøt på med oss :) God jul!

      Kommenter  (6)

    • Karoline

      2 år siden
      Hei! Jeg bor i USA også og bruker Arborio ris som er også sååå godt! God jul til alle sammen!

      Kommenter  (5)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Karoline, Så hyggelig at du deler ditt tips med oss :) Ha en fortsatt fin jul!

        Kommenter  (0)


  • Selda

    2 år siden
    Hei, eg var brukt vanlig ris :) det går heilt bra :)

    Kommenter  (6)


  • Selda

    2 år siden
    Hei, eg var brukt vanlig ris :) det går heilt bra :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Seida, Takk for at du deler din erfaring med oss :) God høst!

      Kommenter  (1)


  • jonathan

    2 år siden
    hei! lurte på om det går and å bruke vanelig ris til å lage grøten?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jonathan, Jeg har personlig ikke testet ut dette selv, men har hørt at en del koker grøt på jasminris med bra resultat. Gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet når du tester det ut :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Yasmin

    2 år siden
    Hei er det viktig og koke gryten med; melk?

    Kommenter  (2)

    • Andrea

      2 år siden
      Hei! Om du koker risen i bare vann, blir det vel bare kokt ris? Men det går fint an å bytte ut kumelk med annen melk (soya, rismelk +).

      Kommenter  (0)


  • Bjarte

    3 år siden
    Hei Her kommer et tips, i vår familie har vi over tid brukt litt brunost i grøten, dette er nydelig i grøt og alle som spiser grøt med oss begynner å gjøre dette selv :)

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bjarte, Det var et kjempegodt tips. Tusen takk for tilbakemeldigen :)

      Kommenter  (1)


  • Karoline

    3 år siden
    Hei, Jeg lurte på om det er mulig å lage grøten dagen før den skal brukes?

    Kommenter  (40)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Det er ingen problem å lage den dagen før du skal servere den. Husk bare å avkjøle den raskt og dekk den godt til med plast når du setter den i kjøleskapet, slik at den ikke tar smak fra andre ting i kjøleskapet. Når du varmer den opp igjen, så har du i litt melk, slik at den blir enklere å røre i. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Karoline

    3 år siden
    Hei! Jeg befinner meg i skrivende stund i Tyskland, og har veldig lyst til å lage risengrynsgrøt til jul da mine foreldre kommer på besøk. I matbutikken finner jeg kun "milchreis", og lurer derfor på om dere vet om dette kan brukes? Jeg tenker da å bytte ut 2 dl risgryn med 2 dl "milchreis". Jeg ser andre har brukt risottoris, så jeg håper også dette vil bli en suksess uten rar smak lignende noe annet enn risengrynsgrøt :)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Her har du gjort god research. Milchreis brukes ofte til grøt og rispuddinger, så det vil fungere fint når du skal koke risengrynsgrøt i Tyskland. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat