
Risgrøt
Enkel•40 min min
Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlrisgryn
-
4 dlvann
-
1 lTINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri risgrøt, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
-
1 tssalt
-
2 ssTINE® Meierismør For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
1 dlsukker
-
2 sskanel
Slik gjør du det
-
1
Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.
-
2
Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Tips
Topp gjerne risgrøten med tørket frukt og nøtter i tillegg til tradisjonell topping. Prøv med rosiner, tørkede tranebær og panneristede mandler.