Quinoa- og bokhvetegrøt

Quinoa- og bokhvetegrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En fyldig grøt med mye substans er topp som start på dagen. Quinoa og bokhvete er perfekte ingredienser om du skal ha grøt til frokost, til lunsj, eller som et mellommåltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl quinoa
1 dl bokhvete
2 stk plommer
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ts malt kanel
1 ss honning

Topping

1 stk fersken
2 ts honning , ev. lønnesirup
2 ss gresskarkjerner
1 ts malt kanel

Slik gjør du det

    1. Skyll quinoa godt i kaldt vann og del plomme i små biter.
    2. Kok opp quinoa, bokhvete og melk og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter.
    3. Vend inn plommebiter, kanel og honning og kok videre i ca. 5 minutter eller til grøten er tykk.
      Tips!

      Har du ikke plommer tilgjengelig, kan du sløyfe dem og lage en grøt uten frukt. Rør ev. inn litt syltetøy for ekstra sødme og fruktsmak.

    4. Del fersken i to, fjern steinen og del i båter. Topp grøten med fersken, honning gresskarkjerner og kanel.
Tips!

Det går raskere å lage denne grøten om du bruker ferdigkokt quinoa, f.eks. middagsrester fra dagen før, eller quinoaflak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat