Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Quinoa- og bokhvetegrøt

Enkel
25min

En fyldig grøt med mye substans er topp som start på dagen. Quinoa og bokhvete er perfekte ingredienser om du skal ha grøt til frokost, til lunsj, eller som et mellommåltid.

4.0
(27)
Next ImageQuinoa- og bokhvetegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
quinoa
1 dl
bokhvete
2 stk
plomme
1 ts
malt kanel
1 ss
honning

Topping

1 stk
fersken
2 ts
honning, ev. lønnesirup
2 ss
gresskarkjerner
1 ts
malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Skyll quinoa godt i kaldt vann og del plomme i små biter.

  2. Kok opp quinoa, bokhvete og melk og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter.

  3. Vend inn plommebiter, kanel og honning og kok videre i ca. 5 minutter eller til grøten er tykk.

    Tips

    Har du ikke plommer tilgjengelig, kan du sløyfe dem og lage en grøt uten frukt. Rør ev. inn litt syltetøy for ekstra sødme og fruktsmak.

  4. Del fersken i to, fjern steinen og del i båter. Topp grøten med fersken, honning gresskarkjerner og kanel.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det går raskere å lage denne grøten om du bruker ferdigkokt quinoa, f.eks. middagsrester fra dagen før, eller quinoaflak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter