Håndkle og blad
Ovnsbakt havregrøt
(1111)

Ovnsbakt havregrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En vri på klassisk havregrøt der den ovnsbakes med frukt og sirup for en fastere konsistens og en fyldigere smak. Perfekt grøt i den kalde årstiden. Husk å sette av minimum 6 timer til bløtlegging.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dlsteel cut havre
3 ssquinoa
2 sschiafrø
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
½ tsbrunt sukker
1 stkpære

Topping

4 sshakkede valnøtter
4 sslønnesirup
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg havregryn, quinoa og chiafrø i melk og sett i kjøleskapet over natten, minimum 6 timer.
    2. Sett ovnen på 180 °C. Rør inn salt og sukker i blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer, ca. 15 cm i diameter.
    3. Del pære i tynne skiver og legg noen skiver på toppen. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Dryss over hakkede nøtter og server med lønnesirup.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også lage bakt grøt med plomme, kirsebær eller lune bær.

Blått hjerte
Tips!

Du kan også ovnsbake ferdigkokt grøt. Kok opp alle ingrediensene under omrøring til en tykk grøt, ca. 8 minutter, eller lag vanlig havregrøt. Ha grøten over i ildfast form, topp med pære og bak i ovnen i ca. 20 minutter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat