Ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
  • 30 min
En vri på klassisk havregrøt der den ovnsbakes med frukt og sirup for en fastere konsistens og en fyldigere smak. Perfekt grøt i den kalde årstiden. Husk å sette av minimum 6 timer til bløtlegging.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl steel cut havre
3 ss quinoa
2 ss chiafrø
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ ts salt
½ ts brunt sukker
1 stk pære

Topping

4 ss hakkede valnøtter
4 ss lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg havregryn, quinoa og chiafrø i melk og sett i kjøleskapet over natten, minimum 6 timer.
    2. Sett ovnen på 180 °C. Rør inn salt og sukker i blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer, ca. 15 cm i diameter.
    3. Del pære i tynne skiver og legg noen skiver på toppen. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Dryss over hakkede nøtter og server med lønnesirup.
      Tips!

      Du kan også lage bakt grøt med plomme, kirsebær eller lune bær.

Tips!

Du kan også ovnsbake ferdigkokt grøt. Kok opp alle ingrediensene under omrøring til en tykk grøt, ca. 8 minutter, eller lag vanlig havregrøt. Ha grøten over i ildfast form, topp med pære og bak i ovnen i ca. 20 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat