Ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt

0
11
Enkel35 min
En vri på klassisk havregrøt der den ovnsbakes med frukt og sirup for en fastere konsistens og en fyldigere smak. Perfekt grøt i den kalde årstiden. Husk å sette av minimum 6 timer til bløtlegging.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 4 ss
    hakkede valnøtter
  • 4 ss
    lønnesirup

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg havregryn, quinoa og chiafrø i melk og sett i kjøleskapet over natten, minimum 6 timer.

  2. 2

    Sett ovnen på 180 °C. Rør inn salt og sukker i blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer, ca. 15 cm i diameter.

  3. 3

    Del pære i tynne skiver og legg noen skiver på toppen. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Dryss over hakkede nøtter og server med lønnesirup.

    Tips

    Du kan også lage bakt grøt med plomme, kirsebær eller lune bær.

Tips

Du kan også ovnsbake ferdigkokt grøt. Kok opp alle ingrediensene under omrøring til en tykk grøt, ca. 8 minutter, eller lag vanlig havregrøt. Ha grøten over i ildfast form, topp med pære og bak i ovnen i ca. 20 minutter.

Del denne oppskriften: