Ovnsbakt havregrøt

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En vri på klassisk havregrøt der den ovnsbakes med frukt og sirup for en fastere konsistens og en fyldigere smak. Perfekt grøt i den kalde årstiden. Husk å sette av minimum 6 timer til bløtlegging.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlsteel cut havre
3 ssquinoa
2 sschiafrø
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
½ tsbrunt sukker
1 stkpære

Topping

4 sshakkede valnøtter
4 sslønnesirup

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg havregryn, quinoa og chiafrø i melk og sett i kjøleskapet over natten, minimum 6 timer.
    2. Sett ovnen på 180 °C. Rør inn salt og sukker i blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer, ca. 15 cm i diameter.
    3. Del pære i tynne skiver og legg noen skiver på toppen. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Dryss over hakkede nøtter og server med lønnesirup.

      Tips:

      Du kan også lage bakt grøt med plomme, kirsebær eller lune bær.

Tips:

Du kan også ovnsbake ferdigkokt grøt. Kok opp alle ingrediensene under omrøring til en tykk grøt, ca. 8 minutter, eller lag vanlig havregrøt. Ha grøten over i ildfast form, topp med pære og bak i ovnen i ca. 20 minutter.

Kommentarer