Mormors semulegrøt
Enkel•20 min min
Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.
Ingredienser
Antall porsjoner
Semulegrynsgrøt
-
1 l
-
84 gsemulegryn
-
2 ss
-
2 sssukker
Tilbehør
-
4 sssukker
-
2 sskanel
-
5 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk i 10-15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.
Tilbehør
-
2
Server grøten varm med sukker og kanel, eller kald med rørte bær eller ferdig Piano Bringebærsaus til.
Tips
Hvis du vil lage semulepudding (for 4 porsjoner): Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk. La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Piano Bringebærsaus eller rørte bær.