Semulegrøt

Mormors semulegrøt

23
  • Enkel
  • 20 min
Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.

Ingredienser

Semulegrynsgrøt

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ¼ dl semulegryn
2 ss TINE Meierismør
2 ss sukker

Tilbehør

4 ss sukker
2 ss kanel
5 dl Piano® Bringebærsaus

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk i ca. 10 - 15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.
  1. Tilbehør

    1. Server grøten varm med sukker og kanel, eller kald med rørte bær eller ferdig Piano Bringebærsaus til.
      Tips

      Hvis du vil lage semulepudding: Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk. La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Piano Bringebærsaus eller rørte bær.

Tips

Rød saus er nesten obligatorisk ved siden av.

Kommentarer

  • Anne

    8 måneder siden
    Koke under lokk så lenge ? Svir den seg ikke da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Anne,

      Rør om av og til og på middels varme slik at den ikke svir seg :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat