Skip to main content

Hjemmelaget granola med yoghurt

Enkel
45min

Sukkerfri granola med sødme fra frukt og bær metter godt og gir energi til resten av dagen. Nyt denne nøtte- og kornblandingen med yoghurt, frukt og bær.

4.0
(36)
Next ImageHjemmelaget granola med yoghurt

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Ingredienser

8 stk
steinfrie daddel
2 stk
modne banan
2 dl
mandler
1 ss
linfrø
2 dl
kokosmasse
10 dl
havregryn
0.5 dl
gresskarkjerner
2 ts
kanel
1 dl
tørkede ferske tranebær

Til servering

1 dl
blåbær
2 stk
nektarin i biter
2 dl
tørket frukt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 °C. Kjør dadler, bananer og smør til mos i en blender.

  2. Hakk mandler og bland inn i daddel- og bananmosen med kokos, havregryn, gresskarkjerner, kanel og tranebær.

  3. Spre blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Åpne stekeovnsdøren noen ganger i løpet av steketiden for å slippe ut damp.

  4. Avkjøl granolaen og server med yoghurt, bær, fersk og tørket frukt.

    Tips

    Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Granola er godt til både frokost og lunsj og kan varieres i det uendelig. Strø på havregrøten, spis med melk, bak i brød eller ha som snacks når søtbehovet melder seg. Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter