Granolamatpakke med yoghurt

Hjemmelaget granola med yoghurt

0
34
Enkel45 min
Sukkerfri granola med sødme fra frukt og bær metter godt og gir energi til resten av dagen. Nyt denne nøtte- og kornblandingen med yoghurt, frukt og bær.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    steinfrie dadler
  • 2 stk
    modne bananer
  • 2 ss
  • 2 dl
    mandler
  • 1 ss
    linfrø
  • 2 dl
    kokosmasse
  • 10 dl
    havregryn
  • ½ dl
    gresskarkjerner
  • 2 ts
    kanel
  • 1 dl
    tørkede ferske tranebær

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 160 °C. Kjør dadler, bananer og smør til mos i en blender.

  2. 2

    Hakk mandler og bland inn i daddel- og bananmosen med kokos, havregryn, gresskarkjerner, kanel og tranebær.

  3. 3

    Spre blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Åpne stekeovnsdøren noen ganger i løpet av steketiden for å slippe ut damp.

  4. 4

    Avkjøl granolaen og server med yoghurt, bær, fersk og tørket frukt.

    Tips

    Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.

Tips

Granola er godt til både frokost og lunsj og kan varieres i det uendelig. Strø på havregrøten, spis med melk, bak i brød eller ha som snacks når søtbehovet melder seg. Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.

Del denne oppskriften: