Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Hjemmelaget granola med yoghurt

Enkel
45min

Sukkerfri granola med sødme fra frukt og bær metter godt og gir energi til resten av dagen. Nyt denne nøtte- og kornblandingen med yoghurt, frukt og bær.

4.0
(36)
Next ImageHjemmelaget granola med yoghurt

Ingredienser

Antall porsjoner

20

Ingredienser

8 stk
steinfrie daddel
2 stk
modne banan
2 dl
mandler
1 ss
linfrø
2 dl
kokosmasse
10 dl
havregryn
0.5 dl
gresskarkjerner
2 ts
kanel
1 dl
tørkede ferske tranebær

Til servering

1 dl
blåbær
2 stk
nektarin i biter
2 dl
tørket frukt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 °C. Kjør dadler, bananer og smør til mos i en blender.

  2. Hakk mandler og bland inn i daddel- og bananmosen med kokos, havregryn, gresskarkjerner, kanel og tranebær.

  3. Spre blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Åpne stekeovnsdøren noen ganger i løpet av steketiden for å slippe ut damp.

  4. Avkjøl granolaen og server med yoghurt, bær, fersk og tørket frukt.

    Tips

    Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Granola er godt til både frokost og lunsj og kan varieres i det uendelig. Strø på havregrøten, spis med melk, bak i brød eller ha som snacks når søtbehovet melder seg. Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter