Oppskrift på Granolamatpakke med yoghurt
2

Granolamatpakke med yoghurt

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sukkerfri granola med sødme fra frukt og bær metter godt og gir energi til resten av dagen. Nyt denne nøtte- og kornblandingen med yoghurt, frukt og bær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

20

Ingredienser

8 stksteinfrie dadler
2 stkmodne bananer
2 ssTINE Meierismør
2 dlmandler
1 sslinfrø
2 dlkokosmasse
10 dlhavregryn
½ dlgresskarkjerner
2 tskanel
1 dltørkede tranebær

Til servering

3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 stkbanan
1 dlblåbær
2 stknektariner i biter
2 dltørket frukt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 160 °C. Kjør dadler, bananer og smør til mos i en blender.
    2. Hakk mandler og bland inn i daddel- og bananmosen med kokos, havregryn, gresskarkjerner, kanel og tranebær.
    3. Spre blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Åpne stekeovnsdøren noen ganger i løpet av steketiden for å slippe ut damp.
    4. Avkjøl granolaen og server med yoghurt, bær, fersk og tørket frukt.

      Tips:

      Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.

Tips:

Granola er godt til både frokost og lunsj og kan varieres i det uendelig. Strø på havregrøten, spis med melk, bak i brød eller ha som snaks når søtbehovet melder seg.

Kommentarer