
Hjemmelaget granola med yoghurt
Enkel•45 min min
Sukkerfri granola med sødme fra frukt og bær metter godt og gir energi til resten av dagen. Nyt denne nøtte- og kornblandingen med yoghurt, frukt og bær.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stksteinfrie dadler
-
2 stkmodne bananer
-
2 ss
-
2 dlmandler
-
1 sslinfrø
-
2 dlkokosmasse
-
10 dlhavregryn
-
½ dlgresskarkjerner
-
2 tskanel
-
1 dltørkede ferske tranebær
Til servering
-
3 dl
-
1 dlblåbær
-
2 stknektariner i biter
-
2 dltørket frukt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 160 °C. Kjør dadler, bananer og smør til mos i en blender.
-
2
Hakk mandler og bland inn i daddel- og bananmosen med kokos, havregryn, gresskarkjerner, kanel og tranebær.
-
3
Spre blandingen utover en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Åpne stekeovnsdøren noen ganger i løpet av steketiden for å slippe ut damp.
-
4
Avkjøl granolaen og server med yoghurt, bær, fersk og tørket frukt.
Tips
Du kan oppbevare granolaen i flere uker i lufttett boks eller på glass.