
Kjøleskapsgrøt med gulrot
Enkel•10 min min
En enda diggere variant av den trendy kjøleskapsgrøten, som er perfekt grøt til både frokost, lunsj, mellommåltid og kvelds. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgulrot
-
3 dllettkokte havregryn
-
4 dl
-
4 ss
-
2 sshonning
-
¼ tssalt
Topping
-
4 ssbringebær
-
2 sshakkede mandler
-
2 ssrosiner
-
1 tskanel
Slik gjør du det
-
1
Finriv gulrot og rør sammen med havregryn, melk, yoghurt, honning og salt.
Tips
1 revet gulrot = ca. 1,5 dl.
-
2
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
Tips
Har du dårlig tid om morgenen, kan du ta med deg grøten på bussen eller til kontoret i porsjonsglass.
-
3
Topp grøten med bringebær, hakkede mandler, rosiner og et dryss kanel.