tablecloth-basil
Kjøleskapsgrøt med bringebær
(11)

Kjøleskapsgrøt med bringebær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En morsom og søt vri på den klassiske kjøleskapsgrøten. Bringebær gir ekstra friskhet og god smak og farge til denne digge frokosten. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Yoghurt Naturell
2 ½ dlbringebær (frosne eller ferske)
2 ½ dllettkokte havregryn
1 sshonning
1 sschiafrø (kan sløyfes)
½ stksitron

Topping

2 dlbringebær
4 tskokosflak
4 sshakkede pistasjenøtter
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kjør melk, yoghurt og bringebær i en blender. Ha over i en bolle og rør inn havregryn, honning, chiafrø, finrevet sitronskall og –saft.
    2. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Server grøten toppet med friske bringebær, kokosflak og hakkede pistasjnøtter.
      blue heart
      Tips!

      Gjør det enkelt og server grøten med bringebærsyltetøy hvis du ikke har friske bær og nøtter tilgjengelig.

blue heart
Tips!

Liker du varm grøt best, kan du røre inn bringebær etter å ha kokt havregrøt eller grøt av bygg eller hirse.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff