
Kjøleskapsgrøt med bringebær
Enkel•10 min min
En morsom og søt vri på den klassiske kjøleskapsgrøten. Bringebær gir ekstra friskhet og god smak og farge til denne digge frokosten. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dl
-
2 ss
-
2 ½ dlbringebær (frosne eller ferske)
-
2 ½ dllettkokte havregryn
-
1 sshonning
-
1 sschiafrø (kan sløyfes)
-
½ stksitron
Topping
-
2 dlbringebær
-
4 tskokosflak
-
4 sshakkede pistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Kjør melk, yoghurt og bringebær i en blender. Ha over i en bolle og rør inn havregryn, honning, chiafrø, finrevet sitronskall og –saft.
-
2
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
-
3
Server grøten toppet med friske bringebær, kokosflak og hakkede pistasjnøtter.
Tips
Gjør det enkelt og server grøten med bringebærsyltetøy hvis du ikke har friske bær og nøtter tilgjengelig.