Kald gurkemeiegrøt

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dllettkokte havregryn
½ tsmalt kardemomme
½ tsmalt kanel
2 tsmalt gurkemeie
1 tsnykvernet pepper
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 ssTINE Yoghurt Naturell

Topping

100 gbjørnebær
4 ssmandelflak
4 sshonning

Slik gjør du det

    1. Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
    2. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.

      Tips:

      Topp gjerne grøten med andre type bær, syltetøy eller frukt i biter.

Tips:

Ønsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.

Kommentarer

  Legg til kommentar