Kald gurkemeiegrøt
Enkel•10 min min
Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dllettkokte havregryn
-
½ tsmalt kardemomme
-
½ tsmalt kanel
-
2 tsmalt gurkemeie
-
1 tsnykvernet pepper
-
3 dl
-
4 ss
Topping
-
100 gbjørnebær
-
4 ssmandelflak
-
4 sshonning
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
-
2
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
-
3
Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.
Tips
Topp gjerne grøten med andre type bær, syltetøy eller frukt i biter.