Kald gurkemeiegrøt
Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Enkel•10 min•2 personer
Ingredienser
- 3 dl lettkokte havregryn
- 0.5 ts malt kardemomme
- 0.5 ts malt kanel
- 2 ts malt gurkemeie
- 1 ts nykvernet pepper
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 4 ss TINE® Yoghurt Naturell
Topping
- 100 g bjørnebær
- 4 ss mandelflak
- 4 ss honning
Slik gjør du
1
Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
2
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
3
Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.
TipsTopp gjerne grøten med andre type bær, syltetøy eller frukt i biter.
TipsØnsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.