Kald gurkemeiegrøt

Kald gurkemeiegrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl lettkokte havregryn
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
2 ts malt gurkemeie
1 ts nykvernet pepper
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 ss TINE Yoghurt Naturell

Topping

100 g bjørnebær
4 ss mandelflak
4 ss honning

Slik gjør du det

    1. Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
    2. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.
      Tips!

      Topp gjerne grøten med andre type bær, syltetøy eller frukt i biter.

Tips!

Ønsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat