Hjemmelaget granola
Enkel•30 min min
En enkel granola du kan lage opp og ha på glass. Server med melk til frokost eller kvelds.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlhonning
-
100 gpeanøttsmør
-
½ dlvann
-
150 ghavregryn
-
100 gfrøblanding, f.eks. sesamfrø, gresskarkjerner og solsikkekjerner
-
100 gtørket frukt
Til servering
-
1 l
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 150 °C. Varm honning, peanøttsmør og vann i en kjele under omrøring til en jevn blanding. Vend med havregryn og frø.
Tips
Peanøttsmør kan erstattes med annet nøttesmør, og honning kan erstattes med sukker.
-
2
Spre blandingen utover på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i 15-20 minutter. La avkjøle helt og bland inn tørket frukt. Server med melk.
Tips
Tilsett 2 ts kanel i granolaen før steking, det gir en deilig krydret søtsmak.