Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

2
10
Enkel30 min
En enkel granola du kan lage opp og ha på glass. Server med melk til frokost eller kvelds.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    honning
  • 100 g
    peanøttsmør
  • ½ dl
    vann
  • 150 g
    havregryn
  • 100 g
    frøblanding, f.eks. sesamfrø, gresskarkjerner og solsikkekjerner
  • 100 g
    tørket frukt

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 150 °C. Varm honning, peanøttsmør og vann i en kjele under omrøring til en jevn blanding. Vend med havregryn og frø.

    Tips

    Peanøttsmør kan erstattes med annet nøttesmør, og honning kan erstattes med sukker.

  2. 2

    Spre blandingen utover på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i 15-20 minutter. La avkjøle helt og bland inn tørket frukt. Server med melk.

    Tips

    Tilsett 2 ts kanel i granolaen før steking, det gir en deilig krydret søtsmak.

Del denne oppskriften: