Hirsegrøt

Hirsegrøt

2
48
Enkel15 min
Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

    Tips

    Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

  2. 2

    Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.

    Tips

    Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Tips

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Del denne oppskriften: