Hirsegrøt

Hirsegrøt

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 dl hirseflak
1 ts salt
4 ts TINE Meierismør
1 ts kanel
1 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
      Tips!

      Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

    2. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.
      Tips!

      Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Tips!

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    6 måneder siden
    Kan den fryses??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Marie,

      Anbefaler deg ikke å fryse grøt da det kan bli kornete etter opptining. Eventuelt fryste rester kan brukes til å steke lapper av :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat