
Hirsegrøt
Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
Tips
Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.
- 2
Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.
Tips
Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.
Tips
Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



