Håndkle og blad
Hirsegrøt
(4444)

Hirsegrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 dlhirseflak
1 tssalt
4 tsTINE Meierismør
1 tskanel
1 sssukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

    2. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Blått hjerte
Tips!

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat