tablecloth-basil
Hirsegrøt
(43)

Hirsegrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 dlhirseflak
1 tssalt
4 tsTINE Meierismør
1 tskanel
1 sssukker
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
      blue heart
      Tips!

      Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

    2. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.
      blue heart
      Tips!

      Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

blue heart
Tips!

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff