Havregrøt med revet brunost
Enkel•15 min min
Havregrøt med det lille ekstra i form av revet fløtemysost både i og på toppen av grøten. Legg til frukt, og få et deilig måltid til frokost, lunsj eller kvelds.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dl
-
2 dllettkokte havregryn
-
¼ tssalt
-
150 g
-
1 stkbanan
-
10 stkbjørnebær
-
1 dlhasselnøtter
-
1 kvistoxalis
Slik gjør du det
-
1
Kok opp havregryn og melk på medium varme. La småkoke i ca. 5 minutter til ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
-
2
Riv fløtemysost og ha halvparten opp i grøten og vend inn.
-
3
Del banan på langs og deretter i to.
-
4
Grovhakk hasselnøtter.
Tips
Nøttene kan pannestekes, det setter ekstra god smak.
-
5
Fordel grøt i to boller og topp med banan, bjørnebær, hasselnøtter, revet fløtemysost og urter.