Havregrøt med kli

Havregrøt med kli

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 15 min
Spis havregrynsgrøt til frokost eller middag, så holder du deg mett lenge.

Antall porsjoner

Ingredienser

Havregrøt

4 dl havregryn
½ dl kruskakli
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ½ dl vann
½ ts salt

På grøten

1 dl Biola® Mild Yoghurt
2 ss sukker
4 ss nøtter
2 ss tørket frukt

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn, kruskakli, melk og vann og kok opp under omrøring. La det koke i ca. 3 minutter eller litt lenger dersom du bruker de store havregrynene. Smak havregrøten til med salt.
  1. På grøten

    1. Server grøten gjerne med en klatt Biola yoghurt, et lett sukkerstrø eller eventuelt syltetøy, nøtter, frukt eller bær.
Tips!

Most banan eller et raspet eple smaker godt i havregrøt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karina

    2 år siden
    Denne må være for spesielt interesserte. Jeg synes den var smakløs og vassen. Den hadde gjerne vært bedre med kun melk. Vil heller anbefale byggrynsgrøt.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Karina, Smak er svært så individuelt og du står selvsagt helt fritt til å bruke bare melk, dersom du ønsker det :)

      Kommenter  (0)


  • kristine

    5 år siden
    pleier ha i 1/4ts kanel eller 1ts honning. og har alltid banan eller bringebær på toppen. Helt klart min favoritt. (gjelder for en porsjon)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for gode tips til "topping". :)

      Kommenter  (0)


  • Anonym

    6 år siden
    Personlig vil jeg anbefale å prøve en klatt prim eller gombe i havregrøten. Tilsetter både god smak, samt nyttige vitaminer, mineraler og proteiner. Perfekt til restitusjon etter trening!

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for et veldig godt - og smakfullt - tips! Dette skal jeg prøve ut selv! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat