Havregrøt med frukt og brunost
Enkel•15 min min
Havregrøt er noe av det beste du kan spise. Det er raskt å lage og toppet med eple, banan, rosiner, nøtter og brunost blir det dagens høydepunkt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlvann
-
5 dl
-
3 dlhavregryn
-
½ tssalt
TILBEHØR
-
1 stkeple
-
1 ssflytende honning
-
1 stkbanan
-
100 g
-
4 ssrosiner
-
4 sshakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann og melk og dryss i havregyn. La det koke i 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
Tips
Små, lettkokte havregryn trenger du bare å koke i 3-5 minutter.
-
2
Del eple i små terninger og vend med honning. Del banan i skiver og grovriv brunosten på et rivjern. Topp havregrøten med epleterninger, bananskiver, revet brunost, rosiner og hakkede hasselnøtter.