Gurkemeiegrøt

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dllettkokte havregryn
½ tsmalt kardemomme
½ tsmalt kanel
2 tsmalt gurkemeie
1 tsnykvernet pepper
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Topping

4 sshasselnøtter
1 stkgulrot
2 sshonning

Slik gjør du det

    1. Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
    2. La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.

      Tips:

      Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.

    3. Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.

Tips:

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

Kommentarer

  Legg til kommentar