Håndkle og blad
Gurkemeiegrøt
(1313)

Gurkemeiegrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dllettkokte havregryn
½ tsmalt kardemomme
½ tsmalt kanel
2 tsmalt gurkemeie
1 tsnykvernet pepper
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Topping

4 sshasselnøtter
1 stkgulrot
2 sshonning
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
    2. La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
      Blått hjerte
      Tips!

      Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.

    3. Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.
Blått hjerte
Tips!

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat