Gurkemeiegrøt

Gurkemeiegrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl lettkokte havregryn
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
2 ts malt gurkemeie
1 ts nykvernet pepper
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Topping

4 ss hasselnøtter
1 stk gulrot
2 ss honning

Slik gjør du det

    1. Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
    2. La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
      Tips!

      Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.

    3. Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.
Tips!

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat