Gurkemeiegrøt

Gurkemeiegrøt

0
13
Enkel10 min
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    lettkokte havregryn
  • ½ ts
    malt kardemomme
  • ½ ts
    malt kanel
  • 2 ts
    malt gurkemeie
  • 1 ts
    nykvernet pepper
  • 6 dl

Topping

  • 4 ss
    hasselnøtter
  • 1 stk
    gulrot
  • 2 ss
    honning

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.

  2. 2

    La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.

    Tips

    Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.

  3. 3

    Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.

Tips

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

Del denne oppskriften: