Gurkemeiegrøt
Enkel•10 min min
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dllettkokte havregryn
-
½ tsmalt kardemomme
-
½ tsmalt kanel
-
2 tsmalt gurkemeie
-
1 tsnykvernet pepper
-
6 dl
Topping
-
4 sshasselnøtter
-
1 stkgulrot
-
2 sshonning
Slik gjør du det
-
1
Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
-
2
La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
Tips
Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.
-
3
Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.