Grøt med avokado og fersken
Med avokado og fersken som topping, blir denne havregrøten et godt og mettende måltid.
Enkel•10 min•2 personer
Ingredienser
- 3 dl lettkokte havregryn
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.25 ts salt
Topping
- 0.5 stykk avokado
- 1 ts sitronsaft
- 1 stykk fersken
- 2 ts hakkede mandler
- 2 ss honning
Slik gjør du
1
Kok opp havregryn og melk i en gryte og la koke i 5-10 minutter under omrøring til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt.
2
Fjern skallet på avokado og del i biter. Drypp med litt sitronsaft. Del fersken i to, fjern stein og del i biter.
3
Ha grøten i serveringskåler og topp med avokado- og ferskenbiter, hakkede mandler og honning.
TipsØnsker du en saltere variant, kan du sprøsteke spekeskinke eller bacon og drysse over.
TipsBytt gjerne ut havregryn med bokhveteflak eller hirse for variasjon.