Glutenfri grøt

Glutenfri grøt

0
  • Enkel
  • 20 min
Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

Ingredienser

2 dl bokhvete
1 dl glutenfrie havregryn
2 ss chiafrø
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 dl rosiner

Topping

2 stk fikener
2 ss hasselnøtter
2 ss lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.
      Tips!

      Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.

    2. Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.
    3. Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.
Tips!

Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat