Glutenfri grøt

Glutenfri grøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl bokhvete
1 dl glutenfrie havregryn
2 ss chiafrø
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl rosiner

Topping

2 stk fikener
2 ss hasselnøtter
2 ss lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.
      Tips!

      Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.

    2. Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.
    3. Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.
Tips!

Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat