
Glutenfri grøt
Enkel•20 min min
Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlbokhvete
-
1 dlglutenfrie havregryn
-
2 sschiafrø
-
6 dl
-
1 dlrosiner
Topping
-
2 stkfikener
-
2 sshasselnøtter
-
2 sslønnesirup
Slik gjør du det
-
1
Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.
Tips
Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.
-
2
Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.
-
3
Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.