Glutenfri grøt

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Glutenfri havregrøt er supermat for de med cøliaki. Denne gode varianten består av glutenfrie havregryn, bokhvete og chiafrø.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlbokhvete
1 dlglutenfrie havregryn
2 sschiafrø
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dlrosiner

Topping

2 stkfikener
2 sshasselnøtter
2 sslønnesirup

Slik gjør du det

    1. Skyll bokhvete i kokende vann og ha den i en gryte med havregryn, chiafrø og melk.

      Tips:

      Hel bokhvete inneholder et stoff som heter fagopyrin som kan irritere øyets slimhinne. Det er derfor viktig å skylle frøene i kokende vann før bruk.

    2. Kok opp grøten og la småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Rør inn rosiner og smak til med salt.
    3. Del fiken i båter og grovhakk hasselnøtter. Ha grøten i serveringsskåler og topp med fiken, hasselnøtter og sirup.

Tips:

Havre er i utgangspunktet uten gluten, men for å være på den helt sikre siden og unngå spor av gluten, bør du velge glutenfrie varianter. Da er det garantert trygt for de med cøliaki.

Kommentarer

  Legg til kommentar