
Fortånnagraut fra Orkdal
Middels•55 min min
Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Grynmelsgrøt/byggmelsgrøt:
-
5 dlbyggmel
-
2 lTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller Hel
-
2 tssalt
Rømmegrøt:
-
2 ½ dlTINE® Seterrømme eller Lettrømme
-
1 dlhvetemel
-
2 ½ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
-
½ tssalt
Tilbehør:
-
1 ss
-
2 sssukker
-
2 tskanel
Slik gjør du det
-
1
Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.
Rømmegrøt:
-
2
Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.
-
3
Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.