Oppskrift på Fortånnagraut fra Orkdal
8

Fortånnagraut fra Orkdal

(6)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grynmelsgrøt/byggmelsgrøt:

5 dlbyggmel
2 lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
2 tssalt

Rømmegrøt:

2 ½ dlTINE Seterrømme eller Lettrømme
1 dlhvetemel
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
½ tssalt

Tilbehør:

1 ssTINE Meierismør
littsukker
littkanel

Slik gjør du det

  • Byggrynsgrøt/grynmelsgrøt:

    1. Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.
  • Rømmegrøt:

    1. Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.
    2. Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.

Tips:

Vet du at dersom du koker grøt på skummet melk, setter grøten seg lettere fast i bunnen av gryta enn dersom du bruker TineMelk Hel eller Lett?

Kommentarer