Fortånnagraut fra Orkdal

Fortånnagraut fra Orkdal

8
  • Middels
  • 55 min
Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.

Ingredienser

Grynmelsgrøt/byggmelsgrøt:

5 dl byggmel
2 l Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller Hel
2 ts salt

Rømmegrøt:

2 ½ dl TINE Seterrømme eller Lettrømme
1 dl hvetemel
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
½ ts salt

Tilbehør:

1 ss TINE Meierismør
2 ss sukker
2 ts kanel

Slik gjør du det

    1. Bland mel og litt av melken. Rør godt for å få bort alle klumper før du tilsetter resten av den kalde melken. Kok opp ved svak varme. Kok grøten ca. 15 minutter. Smak til med salt rett før servering.
  1. Rømmegrøt:

    1. Kok først rømme under lokk i 2 minutter på middels varme. Bland så i halvparten av melet og rør godt. Etter en stund kommer det frem smør. Skum av smøret og bland i resten av melet. Spe med melk og ha til slutt i i salt.
    2. Ha grynmelsgrøt på en tallerken og dekk med et lag rømmegrøt. Server med smør, sukker og kanel.
Tips

Vet du at dersom du koker grøt på skummet melk, setter grøten seg lettere fast i bunnen av gryta enn dersom du bruker TineMelk Hel eller Lett?

Kommentarer

  • Tore Bye

    4 år siden
    Artig med oppskrift på fårtånnågraut . Når mora mi laget den skulle det være saupgraut med byggmel underst. (Saup = kjernemelk) Saup er dessverre ikke mulig å få tak i lenger.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat