Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

Fløyelsgrøt (smørgrøt)

Kommentarer 49
  • Enkel
  • 15 min
Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 dl hvetemel
50 g TINE Meierismør (mengden kan halveres)
¼ ts salt
2 ss sukker
1 ts kanel

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter
    2. Rør i smøret til slutt og smak til med salt.
    3. Server fløyelsgrøt med sukker og kanel.
      Tips!

      Kald, rød saft smaker også godt til.

Tips!

Rosiner smaker godt i denne grøten. Legg dem gjerne i litt vann en stund før du skal lage grøten, slik at rosinene rekker å bli myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kim

    9 måneder siden
    Jeg brukte litt q-melk namm

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Så fint at du brukte KU-melk, Kim ;) Håper det smakte!

      Kommenter  (9)


  • Ragnar

    1 år siden
    Eg har lært ein annan framgangsmetode for denne grauten, der ein smeltar smøret oppi kjelen og blandar varsamt inn mjølet. Då vil ein ende opp med ein tørr masse som varsamt skal blandast ut att med mjølk. Lett å halda grauten klumpefri med den metoden.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ragnar,

      Takk for at du deler dine tips med oss :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Linn

    1 år siden
    Jeg brukte ekstra lett melk. Rørte inn litt lettrømme helt på slutten! Nam

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så fint at du deler din erfaring med oss, Linn :) Det setter vi pris på. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Mari

    1 år siden
    Hvetemelet klumpet seg i melken, klumpene forsvinner ikke.. Er dette normalt? Håper det går over da (;

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mari, Når man skal lage jevning er det viktig å ta litt og litt mel og røre inn i smøret så det til slutt blir en seig smidig masse :) Håper Det løste seg og at grøten ble vellykket! God matlaging

      Kommenter  (1)


  • Leika

    1 år siden
    Ååå jeg får alltid bare masse smørklumper oppi uansett hvor godt jeg rører. Skal smøret være helt avkjølt, eller? :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Leika, Smøret skal være romtemperert når du har det i grøten. Er smøret kaldt vil det som du skriver klumpe seg. Lykke til med neste forsøk :)

      Kommenter  (1)


  • Susann

    2 år siden
    Dette fungerer også med laktosefri hel melk

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Susann Takk for at du deler ditt tips med oss :) Laktosefri melk utgjør ingen forskjell i matlaging. Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    2 år siden
    Hei. Går det ann å lage en melkefri versjon av denne? Endten å bytte ut melka med vann eller soyamelk? Har ei lita jente i hus som er glad i grøt men som har fådd melkeallergi :-(

    Kommenter  (1)

    • Krister

      2 år siden
      Anbefaler å bruke havremelk til matlaging når det er melkeallergi i huset, vi har to små med melkeallergi.

      Kommenter  (14)


  • Hei

    3 år siden
    Hei har dere noe som heter skogs bær grøt det er helt fantastisk men jeg har mista oppskriften ?? Kan dere finne den

    Kommenter  (50)


  • Silje

    3 år siden
    Hvor lenge vil denne holde seg i kjøleskap?

    Kommenter  (15)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Jeg har hatt grøt stående i litt over en uke, uten problem. Men vil ikke anbefale deg å oppbevare den mer en 10 dager. Husk å dekke den godt til, da den lett tar smak fra andre ting i kjøleskapet. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


  • Silje

    3 år siden
    Jeg lagde en glutenfri variant med Toros glutenfrie lyse melblanding. Vellykket og kjempegod, akkurat slik jeg husker smaken fra barndommen :)

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips til hvordan å gjøre Fløyelsgrøten glutenfri :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat