Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

Fløyelsgrøt (smørgrøt)

61
  • Enkel
  • 15 min
Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.

Ingredienser

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 dl hvetemel
50 g TINE Meierismør (mengden kan halveres)
¼ ts salt
2 ss sukker
1 ts kanel

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter
    2. Rør i smøret til slutt og smak til med salt.
    3. Server fløyelsgrøt med sukker og kanel.
      Tips

      Kald, rød saft smaker også godt til.

Tips

Rosiner smaker godt i denne grøten. Legg dem gjerne i litt vann en stund før du skal lage grøten, slik at rosinene rekker å bli myke.

Kommentarer

  • B

    6 måneder siden
    Kan man bruke valgfritt melk og Bremyk?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Om du ikke har H-melk i hus, kan du ta Lett-melk om du har. Bremykt er også et alternativ om du ikke har smør ja. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat