Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

Fløyelsgrøt (smørgrøt)

Kommentarer 51
  • Enkel
  • 15 min
Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 dl hvetemel
50 g TINE Meierismør (mengden kan halveres)
¼ ts salt
2 ss sukker
1 ts kanel

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og mel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la grøten koke på middels varme i ca. 5 minutter
    2. Rør i smøret til slutt og smak til med salt.
    3. Server fløyelsgrøt med sukker og kanel.
      Tips!

      Kald, rød saft smaker også godt til.

Tips!

Rosiner smaker godt i denne grøten. Legg dem gjerne i litt vann en stund før du skal lage grøten, slik at rosinene rekker å bli myke.

Kommentar

Kommentarer

  • Vetle

    1 måneder siden
    Eg heiter velte, og eg brukar egg i denne grauten. Eg gjer kun ei stjerne på dinna oppskrifta

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Vetle,

      Hva er grunnen til at du bruker egg og hvorfor er du misfornøyd med oppskriften?

      Kommenter  (1)


  • Kim

    11 måneder siden
    Jeg brukte litt q-melk namm

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Så fint at du brukte KU-melk, Kim ;) Håper det smakte!

      Kommenter  (1)


  • Ragnar

    1 år siden
    Eg har lært ein annan framgangsmetode for denne grauten, der ein smeltar smøret oppi kjelen og blandar varsamt inn mjølet. Då vil ein ende opp med ein tørr masse som varsamt skal blandast ut att med mjølk. Lett å halda grauten klumpefri med den metoden.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ragnar,

      Takk for at du deler dine tips med oss :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Linn

    1 år siden
    Jeg brukte ekstra lett melk. Rørte inn litt lettrømme helt på slutten! Nam

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så fint at du deler din erfaring med oss, Linn :) Det setter vi pris på. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Mari

    1 år siden
    Hvetemelet klumpet seg i melken, klumpene forsvinner ikke.. Er dette normalt? Håper det går over da (;

    Kommenter  (0)


  • Leika

    2 år siden
    Ååå jeg får alltid bare masse smørklumper oppi uansett hvor godt jeg rører. Skal smøret være helt avkjølt, eller? :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Leika, Smøret skal være romtemperert når du har det i grøten. Er smøret kaldt vil det som du skriver klumpe seg. Lykke til med neste forsøk :)

      Kommenter  (1)


  • Susann

    2 år siden
    Dette fungerer også med laktosefri hel melk

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Susann Takk for at du deler ditt tips med oss :) Laktosefri melk utgjør ingen forskjell i matlaging. Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    3 år siden
    Hei. Går det ann å lage en melkefri versjon av denne? Endten å bytte ut melka med vann eller soyamelk? Har ei lita jente i hus som er glad i grøt men som har fådd melkeallergi :-(

    Kommenter  (1)

    • Krister

      3 år siden
      Anbefaler å bruke havremelk til matlaging når det er melkeallergi i huset, vi har to små med melkeallergi.

      Kommenter  (14)


  • Hei

    3 år siden
    Hei har dere noe som heter skogs bær grøt det er helt fantastisk men jeg har mista oppskriften ?? Kan dere finne den

    Kommenter  (50)


  • Silje

    3 år siden
    Hvor lenge vil denne holde seg i kjøleskap?

    Kommenter  (15)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Jeg har hatt grøt stående i litt over en uke, uten problem. Men vil ikke anbefale deg å oppbevare den mer en 10 dager. Husk å dekke den godt til, da den lett tar smak fra andre ting i kjøleskapet. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat