Chiagrøt

Chiagrøt

8
  • Enkel
  • 10 min
Chiafrø er veldig næringsrike og blir til en super grøt om du blander dem med melk. La den stå å tykne i kjøleskapet natten gjennom, så har du en perfekt start på dagen. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

6 ss chiafrø
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 ss agavesirup (ev. lønnesirup)

Topping

2 ss müsli
2 ss friske blåbær

Slik gjør du det

    1. Rør sammen chiafrø, melk og sirup. Fordel i serveringsglass og la stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
      Tips!

      Ønsker du en tykkere og mer fast grøt, kan du røre inn noen spiseskjeer med havregryn. Jo mer gryn, jo tykkere grøt.

    2. Topp med müsli og blåbær og server.
Tips!

Fordeler du grøten i små porsjonsglass med lokk, kan du enkelt ta den med deg på jobb eller tur om du ikke rekker frokost hjemme.

Kommentarer

  • Anne

    4 måneder siden
    I stedet for sirup, kan man bruke honning?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det skal gå fint å bruke honning. Anbefaler da Akasiehonning. :)

       (0)


  • Terje

    5 måneder siden
    Grøten min blir aldri tykk. Blir bare ei suppe, har prøvd før fra forskjellige produsenter. Men uansett hvor lenge den står i kjølen, blir det ikke tykt. Noen forslag?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Terje,

      Får grøten stå 6 timer eller lenger i kjøleskapet og følger du oppskriften i forhold til mengde på væske?

       (3)


  • Vilde

    7 måneder siden
    Med eller uten lokk, Tine?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Vilde,

      Du kan bruke både uten og med lokk, men anbefaler med lokk eller plastikk over slik at du slipper kjøleskapslukt på grøten:)

       (1)

      • Lill Anita Persen

        5 måneder siden
        Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet

         (2)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          5 måneder siden
          Hei Lill Anita!

          Har ikke rukket å ha denne grøten lenge i kjøleskapet da den har blitt spist opp etter noen dager. :) Men den kan værtfall stå en uke tenker jeg. Om du ikke har spist den opp da, så blir den ikke dårlig, men konsistens og smak vil nok bare endre seg litt.

           (1)


Det er mye kjærlighet i god mat