Chiagrøt

Chiagrøt

12
  • Enkel
  • 10 min
Chiafrø blir til en super grøt om du blander dem med melk og yoghurt. La grøten stå å tykne i kjøleskapet natten gjennom, så har du en perfekt start på dagen. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

2 ss chiafrø
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell Kremet
1 ss agavesirup (ev. lønnesirup)

Topping

2 ss müsli
2 ss friske blåbær

Slik gjør du det

    1. Rør sammen chiafrø, melk, yoghurt og sirup. Fordel i serveringsglass og la stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
      Tips
      Ønsker du en tykkere og mer fast grøt, kan du røre inn noen spiseskjeer med havregryn. Jo mer gryn, jo tykkere grøt.
    2. Topp med müsli og blåbær og server.
Tips

Fordeler du grøten i små porsjonsglass med lokk, kan du enkelt ta den med deg på jobb eller tur om du ikke rekker frokost hjemme.

Kommentarer

  • Anita

    2 måneder siden
    Hei! Anbefalt maks-inntak av chiafrø er 2ss eller 15gram. Her er det brukt 3ss per porsjon.

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      2 måneder siden
      Hei Anita! Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette. Vi har undersøkt saken og det er helt riktig at daglig inntak ikke bør overstige 15 g. Vi tar dette videre internt :-)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat