Håndkle og blad
Byggrynsgrøt
(111111)

Byggrynsgrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Grøt

2 dlbyggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
1 lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller eventuelt helmelk
½ tssalt
2 dllettkokt havregryn
1 tsmalt kanel
2 sshonning (kan sløyfes)

Tilbehør

Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller yoghurt
friske eller rørte bær, ev. syltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

  • Grøt

    1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
    2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
  • Tilbehør

    1. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat