Byggrynsgrøt
Enkel•30 min min
Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.
Ingredienser
Antall porsjoner
Grøt
-
2 dlbyggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
-
1 l
-
½ tssalt
-
2 dllettkokt havregryn
-
1 tsmalt kanel
-
2 sshonning (kan sløyfes)
Tilbehør
-
4 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller yoghurt
-
4 ssfriske eller rørte bær , ev. syltetøy
Slik gjør du det
-
1
La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
-
2
Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
Tilbehør
-
3
Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.