Byggrynsgrøt

(82)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grøt

2 dlbyggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
1 lTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller eventuelt helmelk
½ tssalt
2 dllettkokt havregryn
1 tsmalt kanel
2 sshonning (kan sløyfes)

Tilbehør

Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller yoghurt
friske eller rørte bær, ev. syltetøy

Slik gjør du det

  • Grøt

    1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
    2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
  • Tilbehør

    1. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.

Tips:

Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

Kommentarer