Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

29
  • Enkel
  • 30 min
Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

Ingredienser

Grøt

2 dl byggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
1 l Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller eventuelt helmelk
½ ts salt
2 dl lettkokt havregryn
1 ts malt kanel
2 ss honning (kan sløyfes)

Tilbehør

4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller yoghurt
4 ss friske eller rørte bær , ev. syltetøy

Slik gjør du det

    1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
    2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
  1. Tilbehør

    1. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.
Tips

Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

Kommentarer

  • Emma

    3 måneder siden
    Går det fint å fryse grøten i porsjoner?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Emma!

      Det går fin fint å fryse grøten i porsjoner. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat