Birchergrøt
Enkel
5min
Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
3.8
(50)

Ingredienser
2 dl
lettkokte havregryn
0.5 dl
rosiner
0.5 dl
hakkede mandler
2 ss
linfrø
0.5 dl
4 ss
revet eple
Topping
½ stk
eple
4 ss
blåbær
2 ss
hakkede mandler
2 ts
honning
Slik gjør du
Tips
Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.




