Birchergrøt

Birchergrøt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 5 min
Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl lettkokte havregryn
½ dl rosiner
½ dl hakkede mandler
2 ss linfrø
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ dl TINE Yoghurt Naturell
4 ss revet epler

Topping

½ stk eple
4 ss blåbær
2 ss hakkede mandler
2 ts honning

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
    2. Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.
      Tips!

      Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.

Tips!

Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat