Birchergrøt

Birchergrøt

2
  • Enkel
  • 5 min
Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

2 dl lettkokte havregryn
½ dl rosiner
½ dl hakkede mandler
2 ss linfrø
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ dl TINE Yoghurt Naturell
4 ss revet epler

Topping

½ stk eple
4 ss blåbær
2 ss hakkede mandler
2 ts honning

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
    2. Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.
      Tips

      Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.

Tips

Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.

Kommentarer

  • Vivi

    5 måneder siden
    Hvor lenge varer grøten i kjøleskapet?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Vivi,

      Du burde spise den morgenen etter slik at den ikke står for lenge og kornene blir helt oppløst :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat