Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Birchergrøt

Enkel
5min

Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

3.8
(50)
Birchergrøt

Ingredienser

2 dl
lettkokte havregryn
0.5 dl
rosiner
0.5 dl
hakkede mandler
2 ss
linfrø
4 ss
revet eple

Topping

½ stk
eple
4 ss
blåbær
2 ss
hakkede mandler
2 ts
honning

Slik gjør du

  1. Tips

    Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.

Tips

Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter