tablecloth-basil
Birchergrøt
(14)

Birchergrøt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dllettkokte havregryn
½ dlrosiner
½ dlhakkede mandler
2 sslinfrø
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ dlTINE Yoghurt Naturell
4 ssrevet epler

Topping

½ stkeple
4 ssblåbær
2 sshakkede mandler
2 tshonning
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
    2. Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.
      blue heart
      Tips!

      Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.

blue heart
Tips!

Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff