Birchergrøt

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dllettkokte havregryn
½ dlrosiner
½ dlhakkede mandler
2 sslinfrø
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ dlTINE Yoghurt Naturell
4 ssrevet epler

Topping

½ stkepler
4 ssblåbær
2 sshakkede mandler
2 tshonning

Slik gjør du det

    1. Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
    2. Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
    3. Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.

      Tips:

      Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.

Tips:

Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.

Kommentarer