Birchergrøt
Enkel•5 min min
Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dllettkokte havregryn
-
½ dlrosiner
-
½ dlhakkede mandler
-
2 sslinfrø
-
2 dl
-
½ dl
-
4 ssrevet epler
Topping
-
½ stkeple
-
4 ssblåbær
-
2 sshakkede mandler
-
2 tshonning
Slik gjør du det
-
1
Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
-
2
Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
-
3
Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.
Tips
Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.