
Tortilla chips til Halloween
Enkel•15 min7 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tortilla chips
-
6 stkhvete eller mais tortillalefser
-
2 ssolivenolje eller solsikkeolje
-
2 sstacokrydder
Dipp
-
1 stk
Slik gjør du det
-
1
Ha tortillaene på en skjærefjøl og bruk en pepperkakeform til å skjære ut figurer. Her har vi brukt former med Halloween-design, men chipsene blir like gode om du bruker en annen form eller klipper opp tortillaene i trekanter med en saks.
-
2
Ha tortillaene over i en skål og vend sammen med olivenolje eller solsikkeolje. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Det er lurt å legge de uten overlapp så blir de stekt jevnt. Dryss over tacokrydder.
-
3
Sett midt i stekeovnen og stek på 180 °C i ca. 7 min til de såvidt har blitt gyldne i kantene. Pass godt på de siste par minuttene tortillaene er i ovnen så de ikke blir for mørke. Hvis de fortsatt er litt myke når de kommer ut av ovnen går dette fint. De blir sprøere når de er avkjølte.
-
4
Server med TINE® Rømmedipp Paprika og løk, og nyt!
Tips
Dersom du har tortillaer til overs eller vil bruke de på en annen måte kan du steke bitene i ovnen i 5 minutter. Blend bitene i en foodprosessor til du har grove smuler. Så enkelt får du sprø strøkavring som passer perfekt til for eksempel taco med panert fisk.