Tortilla chips

Tortilla chips til Halloween

0
2
Enkel15 min
Tortilla chips er lekende lett å lage hjemme. Ikke minst er det en veldig lur måte å bruke opp tortilla som er til overs etter tacomiddagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tortilla chips

  • 6 stk
    hvete eller mais tortillalefser
  • 2 ss
    olivenolje eller solsikkeolje
  • 2 ss
    tacokrydder

Dipp

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha tortillaene på en skjærefjøl og bruk en pepperkakeform til å skjære ut figurer. Her har vi brukt former med Halloween-design, men chipsene blir like gode om du bruker en annen form eller klipper opp tortillaene i trekanter med en saks.

  2. 2

    Ha tortillaene over i en skål og vend sammen med olivenolje eller solsikkeolje. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Det er lurt å legge de uten overlapp så blir de stekt jevnt. Dryss over tacokrydder.

  3. 3

    Sett midt i stekeovnen og stek på 180 °C i ca. 7 min til de såvidt har blitt gyldne i kantene. Pass godt på de siste par minuttene tortillaene er i ovnen så de ikke blir for mørke. Hvis de fortsatt er litt myke når de kommer ut av ovnen går dette fint. De blir sprøere når de er avkjølte.

  4. 4

    Server med TINE® Rømmedipp Paprika og løk, og nyt!

    Tips

    Dersom du har tortillaer til overs eller vil bruke de på en annen måte kan du steke bitene i ovnen i 5 minutter. Blend bitene i en foodprosessor til du har grove smuler. Så enkelt får du sprø strøkavring som passer perfekt til for eksempel taco med panert fisk.

Del denne oppskriften: