Tapenade

Tapenade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g sorte oliven
2 stk hvitløksfedd
8 stk ansjosfileter
1 ss kapers
3 stk extra virgin olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.
    2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.
      Tips!

      Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Tips!

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat