Tapenade

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gsorte oliven
2 stkhvitløksfedd
8 stkansjosfileter
1 sskapers
3 stkextra virgin olivenolje
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.
    2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.

      Tips:

      Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Tips:

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Kommentarer

  Legg til kommentar