tablecloth-basil
Tapenade
(4)

Tapenade

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

150 gsorte oliven
2 stkhvitløksfedd
8 stkansjosfileter
1 sskapers
3 stkextra virgin olivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.
    2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.
      blue heart
      Tips!

      Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

blue heart
Tips!

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff