Skip to main content

Tapenade

Enkel
10min

Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

3.7
(6)
Next ImageTapenade

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
sorte oliven
2 stk
hvitløksfedd
8 stk
ansjosfilet
1 ss
kapers
3 ss
extra virgin olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.

  2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.

    Tips

    Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Flere fristende oppskrifter