Tapenade

Tapenade

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 10 min
Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g sorte oliven
2 stk hvitløksfedd
8 stk ansjosfileter
1 ss kapers
3 ss extra virgin olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.
    2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.
      Tips!

      Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Tips!

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Kommentar

Kommentarer

  • Kjartan

    4 dager siden
    Hva menes med 3 stk olivenolje? Jeg antar ts eller ss?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Kjartan,

      Her har det dessverre sneket seg inn en feil og det skal være 3 ss olivenolje. Takk for at du sa ifra :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat