Sprøstekt Camembert

Sprøstekt Camembert

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Lag deilig sprøstekt Camembert som snacks eller som del av et spennende ostefat.

Antall stykker

Ingredienser

200 g TINE Camembert
50 g hvetemel
2 stk egg
100 g griljermel
1 dl rapsolje til frityrsteking

Slik gjør du det

    1. Del osten i 8 like store biter, skjær gjerne som små “pizzastykker”.
    2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper og ha det på et fat. Ha griljermelet på et annet fat. Visp sammen eggene og ha i en skål.
    3. Dypp hver ostebit i melblandingen, egg og griljermel i to omganger. Dette for at hver ostebit skal få et tykt nok “skall” under stekingen så ikke osten renner ut.
    4. Ha oljen i en liten gryte, slik at den rekker ca 4 cm opp på kanten.
    5. Stek bitene til de er lysebrune og sprø, snu de gjerne underveis slik at de blir jevnt stekte. Legg bitene på kjøkkenpapir slik at de får renne av seg. Server til chutney eller syltetøy.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat