
Sommerlig Quesadilla
Enkel•15 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Mangosalsa:
-
1 stkmango
-
1 dlfrisk koriander
-
1 stkrød chili
-
4 stilkervårløk
-
1 stklime (saften)
Tortilla med fyll:
-
800 greker med skall
-
1 dlkoriander
-
2 stkavokado
-
1 stksitron (saften)
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
8 stkmyke tortillalefser
-
200 gNorvegia® Revet
-
2 dlTINE® Lettrømme 17 % eller en annen variant
Slik gjør du det
-
1
Del mango i terninger. Finhakk koriander og chili. Skjær vårløk i strimler. Bland sammen, og smak til med limesaft. Sett til side.
Tortilla med fyll:
-
2
Rens reker og hakk dem fint. Hakk koriander og ha i sammen med rekene.
-
3
Del avocado i to på langs, fjern stein og ta ut kjøttet med en spiseskje. Del i små terninger. Bland med rekene. Press sitronsaft over med en gang. La stå.
-
4
Varm en panne til middels varme sammen med litt smør og legg i en tortillalefse. Legg litt Revet Norvegia på den ene halvdelen av tortillaen. Ta en neve reke- og avocadoblanding og legg på litt mer ost. Brett over den ”tomme” halvdelen og stek 1-2 minutter før du forsiktig snur tortillaen og lar den ligge et par minutter på denne siden. Den skal bli lett gyllen.
-
5
Legg på fat og klipp hver tortilla i tre. Server med mangosalsa og gjerne litt rømme til.