Sommerlig Quesadilla
Meksikansk smaksbombe med revet Norvegia, reker, vårløk, avocado og koriander. Serveres med kjølende mangosalsa, og litt rømme.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
Mangosalsa:
- 1 stykk mango
- 1 dl frisk koriander
- 1 stykk rød chili
- 4 stilk vårløk
- 1 stykk lime, (saften)
Tortilla med fyll:
- 800 g reker, med skall
- 1 dl koriander
- 2 stykk avokado
- 1 stykk sitron, (saften)
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 8 stykk myke tortillalefse
- 200 g Norvegia® Revet
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %, eller en annen variant
Slik gjør du
1
Del mango i terninger. Finhakk koriander og chili. Skjær vårløk i strimler. Bland sammen, og smak til med limesaft. Sett til side.
Tortilla med fyll:
1
Rens reker og hakk dem fint. Hakk koriander og ha i sammen med rekene.
2
Del avocado i to på langs, fjern stein og ta ut kjøttet med en spiseskje. Del i små terninger. Bland med rekene. Press sitronsaft over med en gang. La stå.
3
Varm en panne til middels varme sammen med litt smør og legg i en tortillalefse. Legg litt Revet Norvegia på den ene halvdelen av tortillaen. Ta en neve reke- og avocadoblanding og legg på litt mer ost. Brett over den ”tomme” halvdelen og stek 1-2 minutter før du forsiktig snur tortillaen og lar den ligge et par minutter på denne siden. Den skal bli lett gyllen.
4
Legg på fat og klipp hver tortilla i tre. Server med mangosalsa og gjerne litt rømme til.
TipsQuesadillas er en lur måte å få brukt opp rester på. Bruk for eksempel kjøttsaus eller rester fra tacomiddagen som fyll til quesadillas.