Skip to main content

Ovnsbakte panerte løkringer

Enkel
40min

Disse sprø og litt sterke løkringene smaker kjempegodt og er et supert alternativ til de friterte variantene.

3.7
(60)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
løk
2 ss
sukker
2 l
vann
1.5 dl
chilisaus
4 dl
Panko, griljermel eller brødkrumme
1 dl
hvetemel
0.5 ts
pepper
1 ts
paprikapulver
2 ss
solsikkeolje

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Kok opp vann i en kjele og tilsett sukker.

  2. Skjær løk i tykke skiver, separer ringene fra hverandre og kok dem raskt i vann, ca. 2 minutter. Legg over på kjøkkenpapir og la vannet renne av.

  3. Bland crème fraîche og chilisaus i en bolle, og rør sammen panko, hvetemel, pepper og paprikapulver i en annen.

  4. Vend løkringene i crème fraîche-blandingen, og så i den tørre blandingen slik at de er godt dekket. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir penslet med olje.

  5. Stek brettene med løkringene i ovnen i 16 minutter. Snu dem en gang etter 8 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Jo sterkere chilisaus du bruker, jo sterkere blir paneringen. Juster eventuelt ned mengden eller dropp det helt om du ønsker en mildere variant.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter