Minivannbakkels med gruyère

Minivannbakkels med gruyère

Kommentarer 0
  • Utfordrende
  • 40 min
  • 15 min
Det er alltid hyggelig å servere en liten munnfull når du får gjester på besøk eller skal hygge deg litt ekstra hjemme selv. Disse vannbakkelsene lover vi at pirrer smaksløkene.

Antall stykker

Ingredienser

125 g TINE Meierismør
2 ½ dl vann
125 g hvetemel
4 stk egg
100 g gruyère

Fyll

200 g gruyère
14 stk cherrytomater
14 skiver parmaskinke
1 stk friseesalat

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Del smør i biter og kok opp sammen med vann. Ha i hvetemel og rør godt noen minutter. Riv gruyère og bland det inn. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt.
    2. Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen samler seg. Deigen skal være fast og smidig uten å flyte utover. Det kan være lurt å lettpiske det siste egget og tilsette det gradvis slik at deigen ikke plutselig blir for løs.
    3. Sett små vannbakkels med en skje på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 10-15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
    4. Del vannbakkelsene i to og legg på litt salat, en bit ost, litt skinke og en halv cherrytomat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat