Minivannbakkels med gruyère
Det er alltid hyggelig å servere en liten munnfull når du får gjester på besøk eller skal hygge deg litt ekstra hjemme selv. Disse vannbakkelsene lover vi at pirrer smaksløkene.
difficult•40 min•28 personer
Ingredienser
- 125 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl vann
- 125 g hvetemel
- 4 stykk egg
- 100 g gruyère
Fyll
- 200 g gruyère
- 14 stykk cherrytomat
- 14 skive parmaskinke
- 1 stykk friseesalat
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Del smør i biter og kok opp sammen med vann. Ha i hvetemel og rør godt noen minutter. Riv gruyère og bland det inn. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt.
2
Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen samler seg. Deigen skal være fast og smidig uten å flyte utover. Det kan være lurt å lettpiske det siste egget og tilsette det gradvis slik at deigen ikke plutselig blir for løs.
3
Sett små vannbakkels med en skje på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 10-15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
4
Del vannbakkelsene i to og legg på litt salat, en bit ost, litt skinke og en halv cherrytomat.