Minivannbakkels med gruyère
Utfordrende•40 min15 min
Det er alltid hyggelig å servere en liten munnfull når du får gjester på besøk eller skal hygge deg litt ekstra hjemme selv. Disse vannbakkelsene lover vi at pirrer smaksløkene.
Ingredienser
Antall stykker
-
125 g
-
2 ½ dlvann
-
125 ghvetemel
-
4 stkegg
-
100 ggruyère
Fyll
-
200 ggruyère
-
14 stkcherrytomater
-
14 skiverparmaskinke
-
1 stkfriseesalat
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Del smør i biter og kok opp sammen med vann. Ha i hvetemel og rør godt noen minutter. Riv gruyère og bland det inn. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt.
-
2
Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen samler seg. Deigen skal være fast og smidig uten å flyte utover. Det kan være lurt å lettpiske det siste egget og tilsette det gradvis slik at deigen ikke plutselig blir for løs.
-
3
Sett små vannbakkels med en skje på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 10-15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
4
Del vannbakkelsene i to og legg på litt salat, en bit ost, litt skinke og en halv cherrytomat.