Minivannbakkels med gruyère

Minivannbakkels med gruyère

0
10
Utfordrende40 min
Det er alltid hyggelig å servere en liten munnfull når du får gjester på besøk eller skal hygge deg litt ekstra hjemme selv. Disse vannbakkelsene lover vi at pirrer smaksløkene.

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

  • 200 g
    gruyère
  • 14 stk
    cherrytomater
  • 14 skiver
    parmaskinke
  • 1 stk
    friseesalat

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Del smør i biter og kok opp sammen med vann. Ha i hvetemel og rør godt noen minutter. Riv gruyère og bland det inn. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt.

  2. 2

    Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen samler seg. Deigen skal være fast og smidig uten å flyte utover. Det kan være lurt å lettpiske det siste egget og tilsette det gradvis slik at deigen ikke plutselig blir for løs.

  3. 3

    Sett små vannbakkels med en skje på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 10-15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

  4. 4

    Del vannbakkelsene i to og legg på litt salat, en bit ost, litt skinke og en halv cherrytomat.

Del denne oppskriften: