Müslibar
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 sshonning
-
2 ssbrunt sukker
-
3 dltørkede aprikoser
-
1 lmüsli
-
4 sssesamfrø
Til servering
-
6 dl
-
150 gblåbær
-
150 gbringebær
Slik gjør du det
-
1
Varm sukker og honning i en kjele på medium varme og rør til sukkeret er oppløst.
-
2
Kjør tørket aprikos i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i müsli, sesamfrø og honningblandingen og kjør til godt blandet.
-
3
Fordel blandingen utover en liten langpanne eller rektangulær glass- eller metallform (ca. 18x28 cm) dekket med bakepapir.
-
4
Press blandingen godt ned i formen med en slikkepott. For å få presset massen godt ned i formen, kan du legge et ark bakepapir på toppen og bruke håndflatene til å presse massen sammen og flate ut toppen. Avkjøl i kjøleskap i ca. 1 time.
-
5
Løft ut bakepapiret fra formen og del müslimassen i avlange biter med en skarp kniv. Fordel Kesam i små porsjonskopper, stikk en müslibar i og dryss over friske bær.
Tips
Server gjerne müslibars på et stort brett med en egen skål til Kesam som alle kan dyppe i.