Innbakt brie med bacon og løk
Rennende brie med bacon er det som møter deg når du setter tennene i denne herligheten. Innbakt i butterdeig er dette perfekt selskapsmat. Sett en midt på bordet og sett gaffelen i.
Enkel•30 min•2 personer
Ingredienser
- 0.5 stykk løk
- 70 g bacon
- 1 ts TINE® Meierismør
- 2 stykk tinte plater butterdeig
- 1 stykk Dovre Norsk Brie
- 1 stykk egg
- 2 ts valmuefrø
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.
2
Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.
3
Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.
4
Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.
5
Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.