Skip to main content

Innbakt brie med bacon og løk

Enkel
30min

Rennende brie med bacon er det som møter deg når du setter tennene i denne herligheten. Innbakt i butterdeig er dette perfekt selskapsmat. Sett en midt på bordet og sett gaffelen i.

4.0
(42)
Next ImageInnbakt brie med bacon og løk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
løk
70 g
bacon
2 stk
tinte plater butterdeig
1 stk
egg
2 ts
valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.

  2. Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.

  3. Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.

  4. Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.

  5. Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter