
Innbakt brie med bacon og løk
Rennende brie med bacon er det som møter deg når du setter tennene i denne herligheten. Innbakt i butterdeig er dette perfekt selskapsmat. Sett en midt på bordet og sett gaffelen i.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.
- 2
Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.
- 3
Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.
- 4
Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.
- 5
Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.