Innbakt brie med bacon og løk

Innbakt brie med bacon og løk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Rennende brie med bacon er det som møter deg når du setter tennene i denne herligheten. Innbakt i butterdeig er dette perfekt selskapsmat. Sett en midt på bordet og sett gaffelen i.

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stk løk
70 g bacon
1 ts TINE Meierismør
2 stk tinte plater butterdeiger
1 stk Fryd® Brie
1 stk egg
2 ts valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.
    2. Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.
    3. Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.
    4. Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.
    5. Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat