Innbakt brie med bacon og løk
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkløk
-
70 gbacon
-
1 ts
-
2 stktinte plater butterdeiger
-
1 stk
-
1 stkegg
-
2 tsvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og del bacon i biter. Fres i en panne i smør til sprø og gyllen.
-
2
Legg to plater butterdeig ut på et melet bord, la langsidene overlappe litt og kjevle forsiktig ut i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del brien i to på langs og legg den ene delen midt på butterdeigen.
-
3
Legg bacon- og løkblandingen på brien og topp med den andre halvdelen.
-
4
Skjær 8 snitt jevnt ut fra brien, som kakestykker, og avrund hver del med en halvsirkel, bruk gjerne et glass som mal. Pakk brien godt inn ved å brette hver del over brien slik at de overlapper hverandre og møtes i midten.
-
5
Lettpisk egg og pensle deigen godt. Dryss over valmuefrø. Legg den innpakkede brien over på et stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til den er gyllen og sprø.