Skip to main content

Grillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek

Enkel
20min

Enkel og friskt grillspyd med TINE® Grill & Stek og grillede grønnsaker og en smakfull urtedressing. Perfekt som tilbehør til grillmaten, eller som en liten forrett.

5.0
(3)
Next ImageGrillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

60 g
ruccola
60 g
cherrytomat
180 g
aubergine
1 stk
sitron
20 g
basilikumblader til garnityr
4 stk
grillspyd

Urtedressing Salsa Verde

60 g
finhakket sjalottløk
5 g
finhakket hvitløk
10 g
grovhakket kapers
8 g
hakket bladpersille
8 g
hakket frisk basilikum
4 g
hakket frisk mynte
24 g
eddik (sherry- eller rødvinseddik)
4 g
finhakket rød chili
72 g
olivenolje, extra virgin
2 g
salt
2 g
pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, persille, basilikum, mynte, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper.

    Tips

    Salsa verde kan lages i god tid på forhånd og oppbevares kjølig i en tett beholder i flere dager.

Grillspyd

  1. Vask grønnsakene godt. Del sitron i båter og deretter i 2. Del aubergine i tykke skiver deretter i 2 biter. Del TINE® Grill & Stek i passe store terninger, ca. 3 biter per spyd avhengig av hvor lange spyd du lager.

  2. Tre biter av aubergine, TINE® Grill & Stek, hele cherrytomater og sitronbiter på spyd. Grill eller stek i olje eller smør på medium varme til alt har fått en fin gyllen farge.

  3. Server sammen med salat, godt brød og salsa verde.

    Tips

    Grillet eller ristet brød passer godt til.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

TINE® Grill & Stek er laget med hele 75 % Jarlsberg® og kan både stekes og grilles. Test denne kjempegode grillspydvarianten!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter