Caramelle

Caramelle-pasta med kremet saus

0
0
Utfordrende90 min
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Med denne oppskriften kan du selv lage den smakfulle forretten!

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønn pastadeig

  • 250 g
    spinat
  • 250 g
    egg
  • 454 g
    Tipo 0 mel

Bressert kyllinglår

  • 3 stk
    kyllinglår , uten skinn og lår
  • 4 ss
    solsikkeolje
  • ½ stk
    kepaløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    klasetomater
  • 1 kvist
    salvie
  • 1 dl
    hvitvin
  • 2 dl
    kyllingkraft

Pastafyll

  • 300 g
    bressert kyllinglår , kvernet
  • 100 g
    soltørkede tomater , kvernet
  • 1 stk
    rød chili
  • 200 g
  • 100 g
    Østavind® , revet

Kyllingkraft

  • 2 kg
    kyllinger , i grove biter ca. 4 cm
  • 2 stk
    kepaløk , grovkuttet
  • 4 stk
    gulrøtter , skrelt og grovkuttet
  • 1 stk
    purre , kuttet og vasket
  • ½ stk
    stangselleri , grovkuttet
  • 200 g
    sellerirot , skrelt og kuttet i terninger
  • 1 stk
    hvitløk , kuttet i to
  • 200 g
    aromasopp , skivet
  • 4 stk
    laurbærblader
  • 10 stk
    hel sort pepper
  • 3 kvister
    rosmarin
  • 3 kvister
    timian

Crispy kyllingskinn på pasta

  • 6 stk
    skinn fra kyllinglår

Kremet saus med sopp og salvie

  • 4 ss
    solsikkeolje
  • 2 stk
    sjalottløk , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 100 g
    aromasopp , finhakket
  • 1 dl
    hvitvin
  • 1 l
    kyllingkraft
  • 5 dl
  • 4 kvister
    salvie

Slik gjør du det

Grønn pastadeig

  1. 1

    Blanchere spinaten i saltet vann i ca. 1 minutt. Legg opp på ett brett og la svalne.

  2. 2

    Klem ut væsken av spinaten med et klede. Mikse egg og spinat i blender til jevn grønn farge. Pass på at du klemmer ut alt vann fra spinaten, den skal være helt tørr.

    Tips

    Når man skal lage fylt pasta er det viktig at deigen ikke er for våt, da vil fyllet trekke gjennom pastaen og den vil sprekke når den kokes.  

  3. 3

    Miks egg og spinat i blender til jevn grønn farge. Bland eggemassen med melet til en pastadeig. Elt i ca. 15 minutter. La pastadeigen hvile i kjøleskap i 30 minutter.

    Tips

    Det er bedre at deigen er litt klebrig før du begynner å kjøre den gjennom pasta maskinen, så blander du inn mer mel etter hvert som du kjører den gjennom og får til slutt en fin pastadeig.  

Bressert kyllinglår

  1. 4

    Stek kyllingkjøttet i solsikkeoljen til det har fin farge på både sider. Tilsett løk, hvitløk og stek 2 minutter. Tilsett tomat, salvie og hvitvin og la det koke inn. Tilsett kyllingkraft og bressere til kyllingen er klar ca. 5 minutter. Legg kyllingkjøttet på et brett la det kjøle seg av litt.

    Tips

    Bresseringsvæsken som blir igjen, kan helles over i kyllingkraften for ekstra smak til kraften.  

  2. 5

    Kvern kjøttet i kjøttkvern.

Pastafyll

  1. 6

    Bland kyllingkjøttet, soltørket tomat, chili, kremost og Østavind i en bolle, smak til med salt og pepper og fyll i sprøytepose.

Caramelle

  1. 7

    Kjevle ut pastedeigen tynt i en lang remse. Sprøyte ut pastafyll i små pølser med mellomrom, kutt med pastahjul mellom pølsene så du får en firkant, pensle med vann, brett over deigen, klyp rundt rullen for å lukke pastaen. Legg opp på brett med semolina i bunn. Sett kaldt til du koker pastaen. Kok i ca. 4 minutter.

Kyllingkraft

  1. 8

    Stek kyllingbitene på brett i ovn på 200 °C i ca 30-40 minutter til alt har fin farge. Legg kyllingen og resten av ingrediensene i en kjele, fyll på med kaldt vann så det dekker, og kok opp. Skru ned varmen og la trekke på lav varme i ca. 1 time, sil av kok ned kraften til ønsket fyldighet og smak.

Crispy kyllingskinn

  1. 9

    Legg skinnen på et brett med bakepapir. Legg et bakepapir til på toppen og et brett for lage press. Stek i ovn på 150 °C i ca. 40 minutter til de er helt sprø. Legg i en bakk med papir i bunn.

Kremet saus med sopp og salvie

  1. 10

    Sautere løk, hvitløk og aromasopp i en kjele i ca. 4 minutter. Tilsett vin og la det koke inn. Tilsett kyllingkraft og redusere til ca. halvparten. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper. Legg i salvie, ta sausen av varmen og la den trekke i ca. 30 minutter før sausen siles.

Anretning

  1. 11

    Anrette 3 stykk caramelle per porsjon i en dyp tallerken. Topp med sprøtt kyllingskinn og saus.

Del denne oppskriften: