Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj

Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj

0
0
Utfordrende180 min
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 300 g
    hvetemel
  • 2 ss
    sukker
  • 180 g
    hvitvin

Fyll

Kompott

  • 500 g
    appelsiner
  • 500 g
    fikener
  • 500 g
    sukker
  • 2 stk
    hele stjerneanis
  • 2 stk
    kanelstenger
  • 3 dl
    vann

Slik gjør du det

Deig

  1. 1

    Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.

  2. 2

    Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.

Fyll

  1. 3

    Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.

Kompott

  1. 4

    Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.

  2. 5

    Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.

Anretning

  1. 6

    Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.

Del denne oppskriften: