Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!
difficult•3 t•10 personer
Ingredienser
Deig
- 300 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 180 g hvitvin
Fyll
- 760 g Chevre Naturell
- 240 g TINE® Crème Fraîche Original
- 50 g melis
- 2 dl TINE® Kremfløte
Kompott
- 500 g appelsin
- 500 g fiken
- 500 g sukker
- 2 stykk hele stjerneanis
- 2 stykk kanelstang
- 3 dl vann
Slik gjør du
Deig
1
Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.
2
Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.
Fyll
1
Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.
Kompott
1
Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.
2
Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.
Anretning
1
Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.