Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Kompott
Fremgangsmåte
Deig
- 1
Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.
- 2
Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.
Fyll
- 3
Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.
Kompott
- 4
Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.
- 5
Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.
Anretning
- 6
Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.