
Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj
Utfordrende•180 min min
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
300 ghvetemel
-
2 sssukker
-
180 ghvitvin
Fyll
-
760 gChevre Naturell
-
240 g
-
50 gmelis
-
2 dl
Kompott
-
500 gappelsiner
-
500 gfikener
-
500 gsukker
-
2 stkhele stjerneanis
-
2 stkkanelstenger
-
3 dlvann
Slik gjør du det
Deig
-
1
Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.
-
2
Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.
Fyll
-
3
Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.
Kompott
-
4
Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.
-
5
Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.
Anretning
-
6
Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.