Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj
TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!

Ingredienser
Porsjoner
Deig
Kompott
Slik gjør du
Deig
- 1
Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.
- 2
Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.
Fyll
- 3
Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.
Kompott
- 4
Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.
- 5
Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.
Anretning
- 6
Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.