Skip to main content

Chevremousse med appelsin, fiken og pistasj

3t

TINE-kokk Tobias har laget sin versjon av menyen til TINE Matcup 2024. Her er oppskriften, så du også kan lage den fristende desserten!

(0)
Next ImageChevremousse med appelsin, fiken og pistasj

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

300 g
hvetemel
2 ss
sukker
180 g
hvitvin

Fyll

760 g
Chevre Naturell
50 g
melis

Kompott

500 g
appelsin
500 g
fiken
500 g
sukker
2 stk
hele stjerneanis
2 stk
kanelstang
3 dl
vann

Fremgangsmåte

Deig

  1. Bland alt til en deig og la hvile i 2 timer.

  2. Kjør deigen gjennom pastamaskinen, du må bruke størrelse 4. Kutt i rektangulære skiver og friter på 160 °C til de puffer opp. Legg på tørt papir.

Fyll

  1. Bland sammen chevre, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.

Kompott

  1. Legg de hele krydderne i et osteklede, knyt hardt sammen. Hell vannet i en kjele, ha oppi appelsin, fiken og sukker, og la alt koke til det blir mørt og ligner en marmelade. Ca. 3 timer på lav varme.

  2. Ta opp krydderposen og kast. Kjør marmeladen i en kjøkkenmaskin til den blir grov. Legg i sprøytepose.

Anretning

  1. Sprøyt ut chevremoussen i to lange striper. Gjør det samme med marmeladen. Topp med puffet deig og hakket pistasjnøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter