Hjemmelaget vaffelrøre

TINE-vaffel – Vår beste vaffelrøre

204
2,053
Enkel25 min
TINE-vaffelen er vår favorittvaffel! TINE-vaffelen er nemlig laget av vår beste vaffelrøre som gir fantastisk gode og saftige vafler. Dette er en perfekt grunnoppskrift på vaffelrøre, og gir vafler som passer både til hverdags og spesielle anledninger.

Ingredienser

Antall stykker

Til steking

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en gryte på middels varme.

    Tips

    Lag gjerne ekstra stor porsjon av denne vaffelrøren, som i utgangspunktet gir 10 - 12 gode vaffelplater. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses. 

  2. 2

    Bland mel, bakepulver, natron, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle.

  3. 3

    Deretter blander du kulturmjølk, rømme, vanlig melk, egg og smeltet smør i det tørre. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 - 20 minutter.

  4. 4

    Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.

  5. 5

    Server vaflene varme, med kald rømme, brunost, syltetøy eller nyrørte friske bær på.

Tips

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Del denne oppskriften: