Sprø vafler til jul

Sprø vafler til jul

0
7
Enkel30 min
Prøv en ny og spennende vri på de klassiske vaflene. Disse er knasende sprø som en kjeks, men med den velkjente vaffelformen og gode smaken.

Ingredienser

Antall stykker

Til pynt

 • 200 g
  mørk sjokolade
 • 10 stk
  peppermyntedrops eller 4 sukkerstenger
 • 10 stk
  mini pepperkaker

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smøret og trekk vekk fra varmen.

 2. 2

  Pisk en lys og luftig eggedosis av egg og sukker, og vend inn det smeltede smøret. Rør potetmel, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en egen bolle, og sikt i eggedosisen med en finmasket sil. Vend inn.

 3. 3

  Varm vaffeljernet og smør det godt med smør. Ha i røre og stek til de er gylne. Pass på mot slutten av steketiden, for de kan fort gå fra gylne til brente.

 4. 4

  Ta vaffelen ut av vaffeljernet og avkjøl på rist, og fortsett med resten av røren. Smør jernet før du har i mer røre. Vaflene blir helt sprø når de er avkjølte.

 5. 5

  Del sjokolade i biter. Smelt i en metall- eller glassbolle over vannbad. Bollen bør være stor nok til at det ikke kommer vann opp i bollen. Del vaffelplatene opp i enkelthjerter og dypp et og et hjerte i sjokoladen. La det renne litt av og legg over på bakepapir.

 6. 6

  Knus drops eller sukkerstenger, og dryss over hjertene før sjokoladen har stivnet. La ligge i romtemperatur eller legg i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

  Tips

  Hjertene er best å spise samme dag hvis de har sjokolade på seg. De kan også oppbevares i kakeboks opptil en uke uten sjokolade.

Del denne oppskriften: