Sprø vafler til jul
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkegg
-
180 gsukker
-
180 g
-
270 gpotetmel
-
150 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
3 ssTINE® Meierismør til steking
Til pynt
-
200 gmørk sjokolade
-
10 stkpeppermyntedrops eller 4 sukkerstenger
-
10 stkmini pepperkaker
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og trekk vekk fra varmen.
-
2
Pisk en lys og luftig eggedosis av egg og sukker, og vend inn det smeltede smøret. Rør potetmel, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en egen bolle, og sikt i eggedosisen med en finmasket sil. Vend inn.
-
3
Varm vaffeljernet og smør det godt med smør. Ha i røre og stek til de er gylne. Pass på mot slutten av steketiden, for de kan fort gå fra gylne til brente.
-
4
Ta vaffelen ut av vaffeljernet og avkjøl på rist, og fortsett med resten av røren. Smør jernet før du har i mer røre. Vaflene blir helt sprø når de er avkjølte.
-
5
Del sjokolade i biter. Smelt i en metall- eller glassbolle over vannbad. Bollen bør være stor nok til at det ikke kommer vann opp i bollen. Del vaffelplatene opp i enkelthjerter og dypp et og et hjerte i sjokoladen. La det renne litt av og legg over på bakepapir.
-
6
Knus drops eller sukkerstenger, og dryss over hjertene før sjokoladen har stivnet. La ligge i romtemperatur eller legg i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips
Hjertene er best å spise samme dag hvis de har sjokolade på seg. De kan også oppbevares i kakeboks opptil en uke uten sjokolade.