
Røde vafler med krem
Enkel•90 min min
Rødbeter er proppet med vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber, men det er bare bonusen. Den virkelige rikdommen ligger i den herlige sødmen og den lekre fargen. Prøv rødbeter i vaflene og bli forført!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkrødbeter
-
2 stkegg
-
2 ssbrunt sukker
-
2 sshonning
-
3 dl
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
TIL SERVERING
-
3 dl
-
1 sssukker
-
4 sshakkede nøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Vask rødbetene, del i grove biter og pakk dem godt inn i folie. Bak myke i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl noe, skrell av det ytterste skallet og mos innmaten til en puré, gjerne med en stavmikser.
-
2
Pisk sammen egg, brunt sukker, honning og melk. Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør til en klumpfri røre. Vend inn rødbetepureen til slutt.
-
3
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
-
4
Pisk fløten til stiv krem med sukker. Server vaflene med krem og hakkede nøtter.
Tips
Disse vaflene er topp å servere til barna på Halloween.