Mandelflarn

Mandelflarn

7
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på herlige, knasende julefavoritter med mandler, Mandelflarn er et flatt, men deilig innslag i julebaksten. Sett en liten personlig touch på en iskremdessert ved å servere hjemmelagde mandelflarn ved siden av. Nydelig!

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
100 g sukker
100 g skåldete og finhakkede mandler
1 ts glukose
2 ss TINE Kremfløte
2 ss hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Først smelter du smøret og deretter rører inn sukkeret. Varm dette til kokepunktet. Avkjøl blandingen litt, før du rører inn mandlene, fløten, glukose og hvetemelet.
      Tips!

      Denne mandelflarnoppskriften spør etter glukose. Det får du kjøpt i velassorterte dagligvare eller på apoteket, og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen.

    3. Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter svært ut. Mandelflarn skal steke midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen. Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over en kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet krem, iskrem og bær.
Tips!

Stek en prøvekake, så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.

Kommentarer

  • karen Armstrong

    5 år siden
    Hei. Det mangler et tips ang hvor mange man skal lage ca og kanskje stor el liten teskje? Veldig lurt m glucose i....

     (2)

    • Bente

      1 år siden
      Alt for mye mel! De forble tykke med melsmak.

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Bente,

        Det stemmer at det skal være 2 spiseskjeer hvetemel i denne oppskriften. Var det det du brukte? Vi håper du prøver igjen og får ett annet resultat :)

         (0)

    • Ingwild

      5 måneder siden
      MÅ j ha glukose i ? Eller kan j erstatte det med noe annet?

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        5 måneder siden
        Anbefales ikke å droppe glukosen i oppskriften for å få riktig konsistens, Ingwild :)

         (0)

        • Lilli

          5 måneder siden
          Kan Glyserol benyttast i stade for Glykose?

           (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            5 måneder siden
            Hei Lilli,

            Anbefaler deg ikke å bytte ut Glykose med Glyserol.

             (0)


Det er mye kjærlighet i god mat