Mandelflarn
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
100 gsukker
-
100 gskåldete og finhakkede mandler
-
1 tsglukose
-
2 ss
-
2 sshvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Først smelter du smøret og deretter rører inn sukkeret. Varm dette til kokepunktet. Avkjøl blandingen litt, før du rører inn mandlene, fløten, glukose og hvetemelet.
Tips
Denne mandelflarnoppskriften spør etter glukose. Det får du kjøpt i velassorterte dagligvare eller på apoteket, og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen.
-
3
Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter svært ut. Mandelflarn skal steke midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen. Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over en kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet krem, iskrem og bær.