tablecloth-basil
Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær
(4)

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4
100 gTINE Meierismør
3 dlsammalt hvete, fin
1 dlhvetemel
1 dlhavregryn
1 tsbakepulver
½ tssalt
1 stkegg
3 dlTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
1 ssTINE Meierismør til steking

TIL SERVERING

3 dlTINE Lettrømme Økologisk
1 dlrørte tyttebær
12 skiverspekeskinke
4 sshakket gressløk
4 dlsmåbladet salat
1 dlspirer
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
    2. Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
    3. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
      blue heart
      Tips!

      Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.

    4. Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.
blue heart
Tips!

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff