Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
3 dl sammalt hvete, fin
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 stk egg
3 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
1 ss TINE Meierismør til steking

TIL SERVERING

3 dl TINE Lettrømme Økologisk
1 dl rørte tyttebær
12 skiver spekeskinke
4 ss hakket gressløk
4 dl småbladet salat
1 dl spirer

Slik gjør du det

    1. Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
    2. Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
    3. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.

    4. Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.
Tips!

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat