Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær
Enkel•30 min min
Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
1 dlhvetemel
-
1 dlhavregryn
-
1 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 stkegg
-
3 dl
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
TIL SERVERING
-
3 dl
-
1 dlrørte tyttebær
-
12 skiverspekeskinke
-
4 sshakket gressløk
-
4 dlsmåbladet salat
-
1 dlspirer
Slik gjør du det
-
1
Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
-
2
Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
-
3
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
Tips
Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.
-
4
Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.