placeholder image

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

100 gTINE Økologisk Meierismør
3 dlsammalt hvete, fin
1 dlhvetemel
1 dlhavregryn
1 tsbakepulver
½ tssalt
1 stkegg
3 dlTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
1 ssTINE Økologisk Meierismør til steking

TIL SERVERING

3 dlTINE Økologisk Lettrømme
1 dlrørte tyttebær
12 skiverspekeskinke
4 sshakket gressløk
4 dlsmåbladet salat
1 dlspirer

Slik gjør du det

    1. Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
    2. Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
    3. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.

      Tips:

      Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.

    4. Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.

Tips:

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Kommentarer