Vaniljekake med bringebærmousse

Vaniljekake med bringebærmousse

1
  • Enkel
  • 180 min
  • 30 min
Et overflødighetshorn av en kake, med mild og delikat smak av sommer. Pynt kaken med sesongens bær og spiselige blomster. Perfekt til alle sommerens fester. 

Ingredienser

Vaniljekake

100 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 stk egg
1 stk vaniljestang
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Bringebærmousse

3 stk gelatinplater
4 ss vann
200 g frosne bringebær
4 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker

Smørkrem

200 g romtemperert TINE Meierismør
125 g romtemperert TINE Kremgo® Naturell
500 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Pynt

100 g mørk sjokolade
1 stk iskjeks
3 dl friske bær
5 stilker spiselige blomster

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 160 °C. Dekk bunnen på 3 springformer, ca. 21 cm i diameter, med bakepapir, og smør og mel formene.
      Tips!
      Du kan ha all røren i en stor form, 26 cm eller mer, og øke steketiden noe. Da må du dele bunnen i tre lag.
    2. Varm opp smør og melk forsiktig til smøret har smeltet. Avkjøl noe.
    3. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.
    4. Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.
    5. Fordel røren i de tre formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakepinne kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    6. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, klem ut vannet. Kok opp 4 ss vann og rør ut gelatinen.
    7. Ha frosne bringebær i kjøkkenmaskinbollen og hell over gelatinblanding, fløte og sukker. Visp til lufting krem.
    8. Legg den nederste kakebunnen på et serveringsfat og fest kanten på en springform rundt. Fordel halvparten av bringebærkremen på toppen, legg på neste kakebunn, fordel resten av kremen på toppen og legg på den siste bunnen. Sett kjølig i minst 1 time til kremen har satt seg.
    9. Visp romtemperert smør, kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp i ca. 5 minutter
    10. Legg et tynt lag med kremostglasur over toppen og sidene av kaken for å «feste» smulene, og sett kaldt i minst 30 minutter. Dette vil hindre at det ytterste kremlaget blir smulete. Fordel resten av kremen jevnt over kaken og sett kaldt frem til pynting.
    11. Smelt sjokolade, finn frem bær og blomster til pynten. Drypp litt sjokolade på toppen og langs kanten av kaken, fest iskjeks og bær i sjokoladen. Dekorer med mer bær og blomster, og server.
Tips!
Dynk kakebunnen med melk, fløte eller bærsaft om du ønsker en enda saftigere kake.

Kommentarer

  • Mary

    2 måneder siden
    Hei! Det står ikke hvor mye sukker man skal ha når man skal blande egg, sukker og vaniljestang til eggedosis. Det står heller ikke hvor i ovnene kaken skal stå...
    Hadde vært greit å vite :) Takk!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat