Vaniljekake med bringebærmousse

Vaniljekake med bringebærmousse

16
70
Enkel180 min
Et overflødighetshorn av en kake, med mild og delikat smak av sommer. Pynt kaken med sesongens bær og spiselige blomster. Perfekt til alle sommerens fester. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Vaniljekake

Bringebærmousse

  • 3 stk
    gelatinplater
  • 4 ss
    vann
  • 200 g
    frosne bringebær
  • 4 dl
  • 2 ss
    sukker

Smørkrem

Pynt

  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 1 stk
    iskjeks
  • 3 dl
    friske bær
  • 5 stilker
    spiselige blomster

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 160 °C. Dekk bunnen på 3 springformer, ca. 21 cm i diameter, med bakepapir, og smør og mel formene.

    Tips

    Du kan ha all røren i en stor form, 26 cm eller mer, og øke steketiden noe. Da må du dele bunnen i tre lag.

  2. 2

    Varm opp smør og melk forsiktig til smøret har smeltet. Avkjøl noe.

  3. 3

    Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.

  4. 4

    Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.

  5. 5

    Fordel røren i de tre formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakepinne kommer ut ren. Avkjøl på rist.

  6. 6

    Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, klem ut vannet. Kok opp 4 ss vann og rør ut gelatinen.

  7. 7

    Ha frosne bringebær i kjøkkenmaskinbollen og hell over gelatinblanding, fløte og sukker. Visp til lufting krem.

  8. 8

    Legg den nederste kakebunnen på et serveringsfat og fest kanten på en springform rundt. Fordel halvparten av bringebærkremen på toppen, legg på neste kakebunn, fordel resten av kremen på toppen og legg på den siste bunnen. Sett kjølig i minst 1 time til kremen har satt seg.

  9. 9

    Visp romtemperert smør, kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp i ca. 5 minutter

  10. 10

    Legg et tynt lag med kremostglasur over toppen og sidene av kaken for å «feste» smulene, og sett kaldt i minst 30 minutter. Dette vil hindre at det ytterste kremlaget blir smulete. Fordel resten av kremen jevnt over kaken og sett kaldt frem til pynting.

  11. 11

    Smelt sjokolade, finn frem bær og blomster til pynten. Drypp litt sjokolade på toppen og langs kanten av kaken, fest iskjeks og bær i sjokoladen. Dekorer med mer bær og blomster, og server.

Tips

Dynk kakebunnen med melk, fløte eller bærsaft om du ønsker en enda saftigere kake.

Del denne oppskriften: