Valnøttkake med frisk bærfromasj

Valnøttkake med frisk bærfromasj

6
17
Middels150 min
Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Valnøttbunn:

  • 4 stk
    egg
  • 100 g
    sukker
  • 100 g
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 100 g
    finhakkede valnøtter

Til dynking:

  • 1 dl
    appelsinjuice

Bærfromasj:

  • 6 dl
  • 5 dl
    frosne jordbær
  • 3 ss
    revet sitronskall
  • 1 dl
    cognac eller likør
  • 4 plater
    gelatin
  • 2 ss
    sukker Kan sløyfes

Dryss og pynt:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 2

    Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.

  3. 3

    Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.

  4. 4

    Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.

Bærfromasj

  1. 5

    Kjør bær, kesam, konjakk og sitronskall i foodprocessor. Smak til med sukker.

  2. 6

    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 2 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin i bærkremen og la foodprocessoren gå til alt er blandet.

  3. 7

    Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.

  4. 8

    Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.

Tips

I bærfromasjen kan du erstatte vaniljekesam med naturell kesam eller kremost.

Del denne oppskriften: