Valnøttkake med frisk bærfromasj

Valnøttkake med frisk bærfromasj

15
23
Middels150 min
Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Valnøttbunn:

  • 4 stk
    egg
  • 100 g
    sukker
  • 100 g
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 100 g
    finhakkede valnøtter eller pistasjnøtter

Til dynking:

  • 1 dl
    appelsinjuice

Bærfromasj:

  • 5 dl
    frosne jordbær
  • 2 ss
    cognac eller likør
  • 3 ss
    revet sitronskall
  • 8 plater
    gelatin
  • 4 stk
    egg
  • 100 g
    sukker
  • 3 dl

Dryss og pynt:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 2

    Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.

  3. 3

    Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.

  4. 4

    Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.

Bærfromasj

  1. 5

    Kjør bær, cognac og sitronskall i foodprocessor til en jevn blanding.

  2. 6

    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 4 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin inn i bærblandingen og bland godt.

  3. 7

    Pisk egg og sukker til eggedosis og bland sammen det sammen med bærblandingen.

  4. 8

    Pisk krem og vend den forsiktig inn i blandingen til du får en luftig bærkrem.

  5. 9

    Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.

  6. 10

    Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på valnøtter og/eller pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.

Del denne oppskriften: