
Valnøttkake med frisk bærfromasj
Middels•150 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Valnøttbunn:
-
4 stkegg
-
100 gsukker
-
100 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
100 gfinhakkede valnøtter eller pistasjnøtter
Til dynking:
-
1 dlappelsinjuice
Bærfromasj:
-
5 dlfrosne jordbær
-
2 sscognac eller likør
-
3 ssrevet sitronskall
-
8 platergelatin
-
4 stkegg
-
100 gsukker
-
3 dl
Dryss og pynt:
-
2 dlgrovhakkede pistasjenøtter
-
2 dlvispet TINE® Kremfløte
-
50 gjordbær
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
2
Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.
-
3
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.
-
4
Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.
Bærfromasj
-
5
Kjør bær, cognac og sitronskall i foodprocessor til en jevn blanding.
-
6
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 4 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin inn i bærblandingen og bland godt.
-
7
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland sammen det sammen med bærblandingen.
-
8
Pisk krem og vend den forsiktig inn i blandingen til du får en luftig bærkrem.
-
9
Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.
-
10
Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på valnøtter og/eller pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.