Valnøttkake med frisk bærfromasj

Valnøttkake med frisk bærfromasj

Kommentarer 6
  • Middels
  • 150 min
  • 40 min
Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Valnøttbunn:

4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g finhakkede valnøtter

Til dynking:

1 dl appelsinjuice

Bærfromasj:

6 dl Kesam® Vanilje
5 dl frosne jordbær
3 ss revet sitronskall
1 dl cognac eller likør
4 plater gelatin

Dryss og pynt:

2 dl grovhakkede pistasjenøtter
2 dl vispet TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.
    3. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.
    4. Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.
  1. Bærfromasj

    1. Kjør bær, kesam, konjakk og sitronskall i foodprocessor. Smak til med sukker.
    2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 2 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin i bærkremen og la foodprocessoren gå til alt er blandet.
    3. Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.
    4. Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.
Tips!

I bærfromasjen kan du erstatte vaniljekesam med naturell kesam eller kremost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Luci

    14 dager siden
    Den kremen ble smoothie hos meg, enten noe er feil i oppskriften eller så har jeg gjort noe feil?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Luci,

      Husket du å ha Kesam i? Håper kaken smakte godt uansett :)

      Kommenter  (0)


  • Synøve Vassvik

    5 år siden
    Det ser ut som pistasjenøtter på bildet..?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Det har du rett i, Synøve. Du kan bruke valnøtter ellr pistasjenøtter. Det skal vi få inn i oppskriften. :)

      Kommenter  (0)


  • Lene

    7 år siden
    Denne var ikke god. Kun for de som er glad i konjakk. Eventuelt bare ha i en liden "desj". Gikk rett i bosset.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Lene. Trist at ikke resultatet falt i smak. Beklager det! For de av oss som ikke er glad i særpreget konjakk-smak, bør bunnen heller dynkes med eplejuice og samtidig vurdere å bruke annen væske i fromasjen.

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat