Valnøtt- og Ritzkake

Valnøtt- og Ritzkake

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
En nydelig kake med bunn av valnøtter og Ritzkjeks. Luftig krem og herlig frukt med dryss av hvit og mørk sjokolade på toppen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Bunn:

6 stk eggehviter
2 ½ dl sukker
100 g valnøtter
30 stk Ritzkjeks

Fyll:

3 dl TINE Kremfløte

På toppen:

20 stk jordbær
20 stk bjørnebær
10 stk physalis
½ dl revet hvit sjokolade
½ dl revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret. Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form.
    3. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.
    4. Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.
    5. Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær og frukt. Strø over revet sjokolade.
Tips!

Det passer med alt av frukt og bær på denne kaken. Velg blant dine favoritter og hva sesongen byr på.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mona

    7 måneder siden
    Hei! Kan bunnen fryses, evnentuelt står den seg i mange dager før jeg skal bruke den? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Mona,

      Anbefaler ikke å fryse denne bunnen. Holder seg godt i kjøleskapet i noen dager om den oppbevares godt innpakket.

      God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Randi

    2 år siden
    Avkjøl bunnen, smør et tynt lag aprikossyltetøy på før du dekker med krem med kakao i! Nydelig!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Randi, Høres ut som en kjempe god vri på en kjempe god kake :) Takk for at du deler. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Brith

    3 år siden
    Hei, går det bra å fryse bunnen?

    Kommenter  (109)


  • Sedija

    7 år siden
    Helt nyydeligt kake:)

    Kommenter  (49)


Det er mye kjærlighet i god mat