
Valnøtt- og Ritzkake
Enkel•45 min30 min
En nydelig kake med bunn av valnøtter og Ritzkjeks. Luftig krem og herlig frukt med dryss av hvit og mørk sjokolade på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
6 stkeggehviter
-
2 ½ dlsukker
-
100 gvalnøtter
-
30 stkRitzkjeks
Fyll:
-
3 dl
På toppen:
-
20 stkjordbær
-
20 stkbjørnebær
-
10 stkphysalis
-
½ dlrevet hvit sjokolade
-
½ dlrevet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret. Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form.
-
3
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.
-
4
Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.
-
5
Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær og frukt. Strø over revet sjokolade.