Spøkelsesbrownies med Japp-sjokolade

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Søte små spøkelser gjør brownies like gøy å lage som å spise. La barna lage disse skremmede gode kakene til Halloween.

Antall stykker

Ingredienser

BROWNIES

160 gJapp-sjokolade
150 gTINE Meierismør
1 ½ dlkakao
3 stkegg
3 dlsukker
1 ½ dlhvetemel
2 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver

GLASUR

100 ghvit sjokolade
50 gTINE Meierismør
125 gTINE Kremgo’® Naturell
½ dlTINE Kremfløte
2 tsmelis

PYNT

12 stkstore marshmallows
1 sssjokoladesaus, smeltet sjokolade, eller små sjokoladebiter til øyne og munn

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Kle en ildfast form (20 x 30 cm) med bakepapir. Del Japp-barene i biter, ca. 1 cm.

      Tips:

      Ta vare på eventuelle sjokoladesmuler. De kan du bruke til å lage øyne og munn til spøkelsene.

    2. Smelt smør på lav varme og rør inn kakao. Avkjøl noe.
    3. Pisk egg og sukker til hvitt og luftig. Pisk inn smørblandingen til godt blandet. Rør inn mel, vaniljesukker og bakepulver til akkurat blandet. Vend inn Japp-bitene.

      Tips:

      Bytt ut Japp-sjokoladen med din favorittsjokolade eller hakkede nøtter om du liker det bedre.

    4. Hell røren i formen og stek i ovnen i ca. 30 minutter, eller til sidene løsner litt fra sidene på formen. Avkjøl i formen og del i 12 biter.
    5. Brekk hvit sjokolade i biter og smelt sammen med smør over vannbad. Pass på at blandingen ikke blir for varm, bare akkurat nok til at det smelter. Pisk inn kremost, kremfløte og melis til en glatt krem.
    6. Sett en marshmallow på hver brownie-bit og hell glasur over så det renner nedover. Sett kaldt i 30 minutter så glasuren får sette seg. Tegn på øyne og munn med litt smeltet sjokolade eller bruk ferdig sjokoladesaus fra butikken.

Tips:

Brownies er utmerket til å fryse, for så å varme opp og servere med pisket krem og sjokoladesaus på en regnfull dag.

Kommentarer

  Legg til kommentar