Påskeeggkake
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladebunn:
-
3 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 dlpotetmel
-
3 sskakao
-
1 tsbakepulver
Fyll
-
5 dliskrem
-
3 dl
-
1 tsvaniljesukker
-
300 gmarsipan
-
4 dråpergul konditorfarge
Glasur:
-
4 ssmelis
-
1 ssvann
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C.
Sjokoladebunn:
-
2
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn potetmel, kakao og bakepulver. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel røren utover.
-
3
Stek kaken midt i ovnen i 5-7 minutter. Hvelv den ut på et bakepapir og fjern det øverste papiret. Avkjøl.
-
4
Skjær ut to ovale eggeformer av kaken, den ene 5-6 centimeter større enn den andre.
Tips
Bruk for eksempel lokket fra en oval iskremboks som mal. Skjær den ene delen ca. 2 cm mindre enn lokket og den andre ca. 3 cm større.
Fyll
-
5
Legg den minste kakedelen på et fat og fordel myk is langs midten. Legg den større kakebiten over og press godt rundt isen slik at kaken formes som et egg. Sett kaken i fryseren minimum 2 timer, helst over natten.
-
6
Farg marsipanen med gul konditorfarge ved å kna den godt inn. Kjevle ut mellom to stykker plastfolie. Bruk gjerne litt melis over og under hvis det sitter fast.
-
7
Visp kremfløten til krem med vaniljesukker og fordel over kaken. Legg marsipanlokket på toppen og press rundt slik at du får et jevnt egg.
Glasur
-
8
Rør sammen melis og vann til en fast glasur. Ha i en sprøytepose og dekorer kaken etter ønske. Server med en gang.