Napoleonskake

Napoleonskake

36
468
Enkel210 min
Her finner du den beste oppskriften på hjemmelaget napoleonskake. Den silkemyke vaniljekremen smaker fantastisk mellom to lag av knasende butterdeig, toppet med en søt melisglasur.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Strø mel over butterdeigplater og dekk med håndkle. Tin i 30 minutter. Forvarm ovnen til 170 °C. Kjevle ut butterdeigen på et melet bord til ca. 2 mm tykk. Kjevle to like store leiver på 20×25 cm.

 2. 2

  Prikk deigen med en gaffel og legg på bakepapir. La bunnene hvile ca. 15 minutter i romtemperatur før steking, da krymper de ikke så fort. Stek til de hever seg og blir gylne, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl.

 3. 3

  Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 15 minutter.

 4. 4

  Splitt vaniljestang og skrap ut frø. Ha 2/3 av melken, vaniljestang og frø og sukker i en kjele. Rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommer.

 5. 5

  Hell 2/3 av den varme blandingen litt etter litt over i eggeblandingen mens du visper. Ha deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp blandingen, og småkoke i 1 minutt under konstant røring i bunnen av kjelen med en visp.

 6. 6

  Ta ut vaniljestang og hell kremen over i en bolle. Klem vann ut av gelatinplatene og rør til det er smeltet i den varme kremen. Avkjøl, rør i kremen fra tid til annen.

 7. 7

  Pisk fløte til krem. Rør den kalde vaniljekremen glatt og vend forsiktig inn pisket krem.

 8. 8

  Legg en butterdeigsbunn på en fjøl. Ha på vaniljekrem og smør utover slik at den blir jevn og fin. Bland melis med vann til en glatt og fleksibel struktur. Smør melisglasur på den andre buttedeigsplaten og legg på toppen av kaken.

 9. 9

  Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time, så kremen får satt seg.

Tips

Topplokket kan skjæres i ruter før det legges på kaken, da blir den enklere å dele opp.

Del denne oppskriften: