Marsipankake med blåbær
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkegg
-
150 gsukker
-
150 ghvetemel
-
50 gvalnøtter
-
1 tsbakepulver
Fyll
-
3 dl
-
150 gsjokolade
-
250 gblåbær
Marsipanlokk
-
1 ½ dl
-
1 tsmelis
-
750 gmarsipan
-
¼ tsforskjellige konditorfarge i ønsket farge
-
2 ssmelis til utforming
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Smør og mel to springformer, 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Finhakk valnøtter.
-
2
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn med hakkede valnøtter. Bruk en slikkepott og vend til akkurat blandet.
-
3
Fordel røren i de to formene, prøv å få like mye i hver. Stek nederst i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl oppned på rist.
-
4
Løsne kakebunnene fra formen og del hver i to så du har fire bunner. Smelt sjokolade i vannbad og avkjøl noe. Stivpisk fløte til stiv krem og pisk inn smeltet sjokolade.
-
5
Legg kaken lagvis med sjokoladekrem og blåbær på et serveringsfat. Avslutt med en kakebunn på toppen. Sett kaken kaldt i minimum 15 minutter så kremen setter seg.
-
6
Del marsipanen i fire deler og farg tre deler i ønsket farge med konditorfarge. Tilsett litt melis om den blir for klissete. Kjevle ut hver farge på et bord strødd med litt melis og stikk ut små sirkler, ca. 5 cm i diameter, med et glass eller kakeutstikker.
-
7
Pisk fløte med melis til stiv krem og dekk hele utsiden av kaken med krem. Start nederst og legg sirklene, delvis overlappende, rundt kaken, fortsett med et lag til og et lag til som brettes langs toppen på kaken. Tilslutt dekker du toppen av kaken med resten av sirklene slik at hele kaken er dekket.
Tips
Fyll gjerne kaken med ditt favorittfyll eller kle den med et vanlig marsipanlokk. Du kan legge de fargede sirklene hulter til bulter som her, eller lage hver ring i samme farge slik at det blir en gradering.