Lettere pavlova med bær

Pavlova med mindre sukker

10
38
Middels160 min
Med denne oppskriften på en pavlovakake med redusert sukkermengde er det lett å kose seg. Toppet med friske bær er kaken også en fest for øyet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 2 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Topping

  • 3 dl
  • ½ ts
    vaniljesukker
  • 150 g
    bringebær
  • 150 g
    blåbær
  • 8 stk
    sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  3. 4

    Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.

  4. 5

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 6

    Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

  1. 7

    Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.

  2. 8

    Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: