Pavlova med mindre sukker
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
2 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Topping
-
3 dl
-
½ tsvaniljesukker
-
150 gbringebær
-
150 gblåbær
-
8 stksitronmelisseblader til pynt
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
-
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
6
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.
-
8
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.