Lettere pavlova med bær

Pavlova med mindre sukker

7
6
Middels90 min
Med denne oppskriften på en pavlova-kake med redusert sukkermengde er det lett å kose seg. Toppet med friske bær er kaken også en fest for øyet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 2 dl
    sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker

Topping

  • 3 dl
  • ½ ts
    vaniljesukker
  • 150 g
    bringebær
  • 150 g
    blåbær
  • 8 stk
    sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 90 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.

    Tips

    Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne. 

  3. 4

    Stek på nederste rille i ovnen i ca. 60-70 minutter.

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. 6

    Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.

  2. 7

    Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: