Lettere pavlova med bær

Pavlova med mindre sukker

2
 • Middels
 • 90 min
 • 70 min
Med denne oppskriften på en pavlova-kake med redusert sukkermengde er det lett å kose seg. Toppet med friske bær er kaken også en fest for øyet.

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
2 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Topping

3 dl TINE Kremfløte
½ ts vaniljesukker
150 g bringebær
150 g blåbær
8 stk sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 90 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 1. MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  2. Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.
   Tips

   Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne. 

  3. Stek på nederste rille i ovnen i ca. 60-70 minutter.
  4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 2. VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker. Sørg for at fløten er kald før pisking. Det kan ta litt tid før fløten blir stiv, men til gjengjeld kan du ikke piske den for mye som med vanlig kremfløte.
  2. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.
Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Kommentarer

 • Magnus herredsvela

  2 måneder siden
  Denne maten ser god ut. Skal lage den hjemme

   (0)

  • Sandra , Kundebehandler

   2 måneder siden
   Hei Magnus! Det er veldig god, kos deg :-)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat