Håndkle og blad
Lettere pavlova med bær
(55)

Lettere pavlova med bær

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

 • Steketid

Med denne oppskriften på en pavlova-kake med redusert sukkermengde og TINE Lett Piskbar Fløte er det lett å kose seg. Toppet med friske bær er kaken også en fest for øyet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12
6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
2 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

Topping

3 dlTINE Lett Piskbar Fløte
½ tsvaniljesukker
150 gbringebær
150 gblåbær
8 stksitronmelisseblader til pynt
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 • MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  2. Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.
   Blått hjerte
   Tips!

   Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne. 

  3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
  4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 • VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker. Sørg for at fløten er kald før pisking. Det kan ta litt tid før fløten blir stiv, men til gjengjeld kan du ikke piske den for mye som med vanlig kremfløte.
  2. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær, blåbær og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat