Åpen marsipankake
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sukkerbunn
-
6 stkegg
-
150 gsukker
-
150 ghvetemel
-
50 gvalnøtter
-
1 tsbakepulver
Kakefyll
-
6 dl
-
4 dlsyltetøy av ønsket smak, f.eks. bringebær, blåbær eller multe.
Marsipanlokk
-
500 gmarsipan (ca)
eller
-
1 stkferdig marsipanlokk
Kakepynt
-
10 stkfriske bringebær eller andre røde bær
-
10 stkfriske blåbær eller andre blå bær
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
-
2
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
-
3
Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
Tips
Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.
-
4
Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.
-
5
Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.
Marsipanlokk
-
6
Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.
-
7
Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.