Åpen marsipankake med bær

Åpen marsipankake

15
  • Middels
  • 60 min
Lekker marsipankake med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

Ingredienser

Utstyr

Rund, smurt springform på ca. 26 cm i diameter

Sukkerbunn

6 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
50 g valnøtter
1 ts bakepulver

Kakefyll

6 dl TINE Kremfløte
4 dl syltetøy av ønsket smak, f.eks. bringebær, blåbær eller multe.

Marsipanlokk

500 g marsipan (ca)

eller

1 stk ferdig marsipanlokk

Kakepynt

10 stk friske bringebær eller andre røde bær
10 stk friske blåbær eller andre blå bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
    2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
    3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
      Tips
      Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.
    4. Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.
    5. Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.
  1. Marsipanlokk

    1. Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.
    2. Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.
Tips
Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.



#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

  • Ellen

    3 måneder siden
    Kan den bakes dagen i forveien ?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Denne blir nesten bedre om du baker og dynker dagen før! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat