Åpen marsipankake med bær

Åpen marsipankake

Kommentarer 8
  • Middels
  • 60 min
Lekker marsipankaken med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund, smurt springform på ca. 26 cm i diameter

Sukkerbunn

6 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
50 g valnøtter
1 ts bakepulver

Kakefyll

6 dl TINE Kremfløte
4 dl syltetøy av ønsket smak, f.eks. bringebær, blåbær eller multe.

Marsipanlokk

500 g marsipan (ca)

eller

1 stk ferdig marsipanlokk

Kakepynt

10 stk friske bringebær eller andre røde bær
10 stk friske blåbær eller andre blå bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
    2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
    3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
    4. Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.
    5. Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.
  1. Marsipanlokk

    1. Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.
    2. Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.
Tips!

#1: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.



#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.



#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anette

    2 år siden
    Skal sukkerbunnen dynkes, eller er ikke det nødvendig her? :)

    Kommenter  (44)


  • Toril

    2 år siden
    Kan man legge på marsipanlokk?

    Kommenter  (8)


  • Eia

    3 år siden
    Hei den var super god!!!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Eia, Tusen takk for superhyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • adrian

    3 år siden
    bra kake

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Adrian, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • hfherjjd

    4 år siden
    nam nam, super godt

    Kommenter  (12)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei, Så hyggelig å høre :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat